Hatan a hatvannégyben Bernben

nov 11, 2022 | Hírek

A kiemelt Koch Máté és Siklósi Gergely mellé Nagy Dávid, Kovács Gergely, Bányai Zsombor és Andrásfi Tibor jutott a 64-es főtáblára a berni férfi párbajtőr Világkupa-versenyen. Folytatás, szombaton!

Az elmúlt szezonokban egyéniben férfi párbajtőrben teljesítettek legstabilabban és legegyenletesebben a magyar vívók, és úgy tűnik, a helyzet változatlan… A rendkívül erős, több mint 300 indulós berni szezonnyitó Világkupán ugyanis hat vívónk jutott a szombati, 64-es főtáblára. Koch Máté és Siklósi Gergely ezt eddig eredménysorával alapozta meg, mivel kiemelt volt. A többieknek azonban hosszú utat kellett végigjárniuk a svájci fővárosban. 

Nagy Dávidnak azért nem annyira. Válogatottunk ugyanis veretlen csoportkörét követően közvetlenül a legjobb 64 közé jutott, követve társait. A csoportkörből valamennyi vívónk továbblépett, ám a folytatás már nem volt, nem is nagyon lehetett hibátlan. Somody Soma, Buta Levente, Osman-Touson Maruán és Keszthelyi Zsombor búcsúzott leghamarabb, majd a 96 közé kerülésért maradt alul Berta Dániel és Hamilton-Meike Jonathan. 

A junior korú Kovács Gergely is ott lesz öt magyar társával a berni főtáblán.

A főtábláért további három magyar vívhatott, és mindhárman sikerrel vették a péntek utolsó akadályát. Bányai Zsombor kínai, a junior korú Kovács Gergely ukrán, Andrásfi Tibor olasz ellenfelet búcsúztatott, így mindösszesen hatan várhatják a szombat reggeli folytatást. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Világkupa, Bern, 302 induló. A csoportmérkőzéseken: Koch Máté és Siklósi Gergely kiemelt, Nagy Dávid 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Andrásfi Tibor 5/1, Kovács Gergely 4/2, Bányai Zsombor 4/2, Somody Soma 3/2, Hamilton-Meike Jonathan 3/3, Buta Levente 3/3, Osman-Touson Maruán 3/3, Keszthelyi Zsombor 3/3, Berta Dániel 3/3 (valamennyien továbbjutottak). 

A legjobb 160 közé jutásért: Berta-Ferot (belga) 15:9, Hamilton-Meike-Aszami (japán) 15:7, Somody-Lawson (amerikai) 14:15, Buta-Wang (kínai) 11:15, Osman-Touson-Husson (belga) 10:15, Keszthelyi-Gally (francia) 11:15.

A legjobb 96 közé jutásért: Bányai-Komata (japán) 15:12, Kovács-Vines (svájci) 15:9, Andrásfi-Macumoto (japán) 15:10, Berta-Bobrov (észt) 10:15, Hamilton-Meike-Philippe (francia) 6:15. 

A legjobb 64 közé jutásért: Bányai-Zang (kínai) 15:10, Kovács-Kosman (ukrán) 15:6, Andrásfi-Vallosio (olasz) 15:14.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Koch-Tauriainen (finn), Siklósi-Cupr (cseh), Nagy-Kovács, Bányai-Mahringer (osztrák), Andrásfi-Szapary (amerikai). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események