Hatodik a junior férfi kardcsapat

nov 3, 2019 | Hírek

Hatodik helyen végzett a Horváth Gergő, Kaiser Balázs, Nagy Kristóf, Rabb Krisztián összeállítású férfi kardcsapat a szocsi junior Világkupa-versenyen. Két győzelem, két vereség a mieink mérlege. 

A magyar junior kardcsapat (Horváth Gergő, Kaiser Balázs, Nagy Kristóf, Rabb Krisztián) a szezonnyitó oroszországi Világkupa-versenyen, a nyolc közé jutásért a nem a legerősebb összeállításában szereplő német csapatot győzte le végig vezetve, 45:39-re. A negyeddöntőben az Egyesült Államok 45:34-re nyert ellenünk, így a folytatás az 5-8. helyért következett. 

Egyetlen tus döntött a javunkra Egyiptom ellen (45:44), az 5. helyért azonban a némi meglepetésre az alsó ágra kerülő, házigazda oroszok 45:30-ra jobbnak bizonyultak. A versenyt Lengyelország nyerte.

Eredmények. Junior férfi kardcsapat Világkupa, Szocsi, 12 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 45:39.

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 34:45.

Az 5-8. helyért: Magyarország-Egyiptom 45:44.

Az 5. helyért: Magyarország-Oroszország 30:45.

Végeredmény: 1. Lengyelország, 2. Egyesült Államok, 3. Franciaország, …6. Magyarország (Horváth Gergő, Kaiser Balázs, Nagy Kristóf, Rabb Krisztián).

Kapcsolódó hírek

2023/24: kezdünk!

A hétvégén valamennyi fegyvernemben megkezdődik az új szezon. Tőrben és kardban a junioroknak, párbajtőrben a kadetoknak és a junioroknak rendeznek Magyarkupa-fordulót, válogatót. Sok sikert mindenkinek!

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM