Hatodik a női párbajtőrcsapat

nov 13, 2022 | Hírek

Egy apró lépés előre. Így értékelhető a Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga összeállítású női párbajtőrcsapat hatodik helye a tallinni Világkupán. Következik a vancouveri állomás.  

Messziről kell nekifutnia az esetleges olimpiai kvalifikációnak a magyar női párbajtőr-válogatottnak. Az elmúlt időszakban rendszeresen előfordult, hogy nem jött össze a nyolc közé jutás, most, a szezonnyitó tallinni versenyen ugyanez sikerült. A 16 közé kerülésért Brazília legyőzése kötelező feladatnak számított (45:31), a nyolcaddöntőben pedig Németország következett. Mi álltunk hátrébb a világranglistán, ám az ellenfél korábbi legjobbja, Ndolo kenyai színekben folytatja pályafutását, és így már egyáltalán nem számítottunk esélytelennek, sőt. Sokáig fej-fej mellett haladt a két válogatott, ám a befejezés Kun Anna vezérletével nem is lehetett kétséges – 45:36 lett a vége. 

Büki Lili, Nagy Kinga, Kun Anna és Muhari Eszter – a hatodik helyen végzett női párbajtőrcsapat.

Következett a negyeddöntő a franciák ellen, akik az elmúlt időszakban rendre jobbnak bizonyultak a mieinknél. Legutóbb éppen a kairói világbajnokság nyolcaddöntőjében. És ezúttal is. Most a magyarok tartották a lépést kifejezetten jól, ám az utolsó kör a franciáknak sikerült, 45:35-re hozták a negyeddöntőt. A “minden pont számít” elv alapján folytatódott a verseny az 5-8. helyért, a 2019-es budapesti vb-aranyérmes kínaiak ellen. Az értékes, 32:31-es sikerhez mindenki tett hozzá valamit, és a befejezés ugyan nem sikerült a szintén nagyon erős koreaiak ellen (41:43), a hatodik helyért mindenképp jár az elismerés a Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga összeállítású válogatottnak. 

Így látta ezt Somfai Péter vezetőedző is, aki így nyilatkozott honlapunknak: “Jól vívtak összességében a lányok. Kisebb taktikai hibák, persze, előfordultak, de csak az ilyen erős ellenfelekkel szemben jönnek elő hasonló szituációk, így lehet továbblépni. A nyolc közé jutás kellene, hogy a stabil alap legyen, és ezt most a németek ellen szépen hozták a mieink. A franciák elleni negyeddöntő vége ugyan simább lett, mégis jobban tetszett ez a meccs, mint a kairói. A folytatásban pedig a fegyelmezett vívásért jár a dicséret, emellett Kína ellen Anna, Korea ellen Lili nyújtott helyenként kimagaslót.”

Női párbajtőrözőinkre idén még egy Világkupa-verseny vár, a férfiakkal közösen, Vancouverben. 

Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa, Tallinn, 28 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Brazília 41:31 (Kun +7, Muhari +3, Nagy +2, Büki -2).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 45:36 (Kun +11, Muhari 0, Nagy -2).

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 35:45 (Kun -2, Nagy -2, Muhari -6).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Kína 32:31 (Kun +4, Büki +1, Muhari -2, Nagy -2).

Az 5. helyért: Magyarország-Korea 41:43 (Büki +2, Muhari +1, Kun 0, Nagy -5).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Ukrajna, 3. Franciaország, …6. Magyarország (Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események