Hatodik a női párbajtőrcsapat

febr 12, 2023 | Hírek

Hatodik helyen végzett a Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Wimmer Dorina összeállítású női párbajtőrcsapat a barcelonai Világkupán. A nyolcaddöntőben hirtelen halálban nyertek a mieink Ukrajna ellen

A legfontosabb meccsét ismét hozta a Somfai Péter válogatott edző által vezetett női párbajtőrcsapat. A Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Wimmer Dorina összeállítású, rendkívül fiatal válogatott ezúttal a barcelonai Világkupán jutott be a legjobb nyolc közé, egészen pontosan a hatodik helyen végzett. Ez pedig azt jelenti, hogy együttesünk lassan, de biztosan lopódzik feljebb és feljebb a világranglistán, remélhetőleg az olimpiai kvalifikációs sorozatot jóval előnyösebb helyzetből kezdheti, mint ahogy állt, mondjuk, egy évvel ezelőtt. 

Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter és Wimmer Dorina a hatodik helyen végzett.

A “kulcsmeccs” az ukránok elleni nyolcaddöntő volt, melyre Szingapúr sima legyőzését (45:37) követően került sor. A végig soros mérkőzést egyetlen tus döntötte el, az utolsó asszóban Kun Anna bevállalta a hirtelen halált, és jól tette, elvégre ő adta be a negyeddöntőt érő találatot (28:27). A lányok a 8 között a világelső, későbbi aranyérmes koreaiak dolgát is igencsak megnehezítették, de a győzelem nem jött össze (33:36). Az 5-8. helyért történő folytatásban egy sima győzelem következett a spanyolok ellen (45:29), majd egy vereség a lassan mumusnak kikiáltható franciákkal szemben (36:45). Mindez egy értékes hatodik helyezést ért, gratulálunk! A nap folyamán szinte végig kitűnő teljesítményt nyújtott Kun Anna és Wimmer Dorina, ezúttal ők húzták a csapatot. 

Eredmények. Női párbajtőrcsapat Világkupa, Barcelona, 34 ország. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Szingapúr 45:37 (Wimmer +6, Kun +5, Muhari 0, Büki -3).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Ukrajna 28:27 (Wimmer +4, Kun +1, Muhari -4).

Negyeddöntő: Magyarország-Korea 33:36 (Muhari +2, Wimmer -2, Kun -3).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Spanyolország 45:29 (Kun +14, Wimmer +5, Büki +2, Muhari -5).

Az 5. helyért: Magyarország-Franciaország 36:45 (Kun +2, Wimmer +1, Muhari -5, Büki -7).

Végeredmény: 1. Korea, 2. Olaszország, 3. Kína, …6. Magyarország (Büki Lili, Kun Anna, Muhari Eszter, Wimmer Dorina). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események