Hatodik hely junior női tőrcsapatban

febr 5, 2023 | Hírek

A hatodik helyen végzett a Kollár Anna, Kalocsai Luca, Papp Jázmin, Wolf Eszter összeállítású magyar női tőrcsapat a jénai junior Világkupán. Az egyéni után ez tisztes helytállásnak számít. 

Kollár Anna, Kalocsai Luca, Papp Jázmin, Wolf Eszter összeállításban lépett pástra Jénában a junior női tőrválogatott a Világkupa-versenyen. A haloványabban sikerült egyéni viadal után a lányok szépen helyt álltak, Svédország sima, 45:34-es legyőzése után a negyeddöntőben sem játszottunk alárendelt szerepet az esélyesebb franciák ellen (40:45). Az 5-8. helyért pedig kifejezetten értékes győzelmet arattak a magyarok Németország ellen (45:39), majd a Lengyelország elleni 36:45 zárta le a napot – mindez hatodik helyezést ért. 

Eredmények. Junior női tőrcsapat Világkupa, Jéna, 12 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Svédország 45:34 (Wolf +8, Kalocsai +4, Papp 0, Kollár -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 40:45 (Papp +2, Kollár -1, Wolf -3, Kalocsai -3).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Németország 45:39 (Wolf +5, Kalocsai +3, Kollár -2).

Az 5. helyért: Magyarország-Lengyelország 36:45 (Kollár -1, Wolf -2, Kalocsai -6).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Franciaország, 3. Ukrajna, …6. Magyarország (Kollár Anna, Kalocsai Luca, Papp Jázmin, Wolf Eszter).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események