Havannai harminckettő

jan 12, 2019 | Hírek

A havannai női párbajtőr évnyitó Világkupa-versenyen Kun Anna jutott a legjobb harminckettő közé, ahol a kiemelt hongkongi Kongtól szenvedett vereséget. Jöhet a holnapi csapat, hajrá, magyarok!

Az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emese nélkül felálló magyar női párbajtőr-válogatott négy tagja közül három jutott be az évnyitó havannai Világkupa-verseny 64-es főtáblájára. Aztán ott ketten egymással kerültek szembe, és a kortársak csatáját Kun Anna nyerte Szabó Rékával szemben 15:12-re. Az élete első, de bizonyosan nem utolsó felnőtt válogatott túráján szereplő Muhari Eszter a francia Epee-től szenvedett abszolút vállalható, 15:12-es vereséget a 64 között. 

Kun Anna a legjobb harminckettőig jutott a havannai Világkupa-versenyen.

A tatai Kun Anna a folytatásban a kiemelt hongkongi Konggal került szembe, és nem volt messze a bravúrtól, ám végül 15:12-re kikapott a viadal későbbi aranyérmesétől. Ezzel a mieink az egyéni versenytől búcsút vettek, ám jöhet a csapat… Magyar idő szerint vasárnap kora délután.

Eredmények. Női párbajtőr Világkupa, Havanna, 153 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kun-Szabó 15:12, Muhari-Epee (francia) 12:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kun-Kong (hongkongi) 12:15.

Végeredmény: 1. Kong Man Vaj Vivien (hongkongi), 2. Auriane Mallo (francia), 3. Kang Jung Mi (koreai) és Nicol Foietta (olasz), …23. Kun Anna, …50. Szabó Réka, …55. Muhari Eszter.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események