Házidöntők tőrben

dec 1, 2019 | Hírek

A férfiak mezőnyében ferencvárosi, a nőkében törekvéses fölényben zajlott a kadet tőr országos bajnokság a sportcsarnokban. Az aranyérmet Szemes Gergő, illetve Fenyvesi Viktória nyerte. Gratulálunk!

Szemes Gergő ismét kimagaslott a kadet férfiak mezőnyéből. A Ferencváros tehetsége úgy nyerte meg az országos bajnokságot, hogy a legszorosabb meccse a direkt kieséses táblán 15:6 volt, három mérkőzést 15:1-re nyert, a csoportkörben pedig négy tust kapott. Nem gyenge…

A nők mezőnyében három törekvéses vívó állhatott dobogóra, az aranyérmet Fenyvesi Viktória nyerte. Mindkét fegyvernemben egyre inkább körvonalazódik a korosztályos világversenyek magyar csapata.

Eredmények. Kadet férfi tőr országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 50 induló. Végeredmény: 1. Szemes Gergő (FTC, edző: Szabó István), 2. Horváth Soma (FTC), 3. Machek Vince (Honvéd) és Takács Kornél (Honvéd), 5. Bagdány Albert (Szigetszentmiklós), 6. Zsigmond Dániel (Belváros), 7. Bányik Benjámin (Halásztelek), 8. Bálint Álmos (Törekvés). A döntőben: Szemes-Horváth 15:6.

Kadet női tőr országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 43 induló. Végeredmény: 1. Fenyvesi Viktória (Törekvés, edző: Gátai Róbert), 2. Marosi Gréta (Törekvés), 3. Kovács Réka (Törekvés) és Nádasdy Anna (Halásztelek), 5. Kalocsai Luca (Törekvés), 6. Frommer Éva (UTE), 7. Názer Lili (UTE), 8. Papp Jázmin (Csomorkány). Döntő: Fenyvesi-Marosi 15:8.

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM