Heidenheimi rekord, kairói csúcs

febr 22, 2023 | Hírek

Csütörtökön kezdődik a vívósport hosszú hétvégéje. A Világkupa-sorozatban a férfi párbajtőrözők Heidenheimben, a férfi és a női tőrözők Kairóban versenyeznek. A mieink is ott lesznek, hajrá, magyarok!

A vívósport újabb és újabb rekordokat döntöget, és mindez rendkívül örömteli. A csütörtöktől szombatig tartó, heidenheimi férfi párbajtőr Világkupára ugyanis 350 vívó nevezett, ami kimagasló létszám még ebben, a legnépesebb fegyvernemben is. Csak halkan tesszük hozzá: ha ehhez hozzávennénk az ismert okok miatt hiányzó orosz és fehérorosz vívókat, akkor ez a szám lassan megközelítené a négyszázat, és azt a határt, amellyel még normális körülmények között meg lehet rendezni egy hasonló eseményt, de ezt inkább hagyjuk is… A lényeg, hogy elképesztően nagy mezőnnyel rajtol csütörtök kora reggel a németországi Vk, és az indulók között maximális létszámmal, neves hiányzó nélkül ott lesz majd a magyar válogatott is. Siklósi Gergelyék számára az esemény egyben beszámít a hazai válogatásba, és figyelembe véve azt, hogy két héttel később lesz a budapesti Grand Prix-verseny, bátran kijelenthető: rendkívül fontos időszak előtt állnak a fegyvernem képviselői. 

A tavaly nyári világbajnokság színhelyén, Kairóban randevúznak ugyanezen idő alatt a tőrözők. Az “új divatnak” hódolva a férfiak és a nők egy helyszínen versenyeznek, igaz, a januári hasonló, párizsi esemény nem aratott osztatlan sikert. Minden esetre a puding próbája az evés, újabb, négynapos esemény előtt áll a fegyvernem, csütörtökön és pénteken rendezik az egyéni Vk selejtezőit, szombaton lesznek az egyéni döntők, majd vasárnap a csapatversenyek. Ez utóbbi lesz a mieink számára a legfontosabb, olyannyira, hogy a szülés után visszatérő Kreiss Fanni csak a verseny ezen részére utazik majd az egyiptomi fővárosba. Érdekes lesz a férfiak legjobbja, a húsz esztendős Szemes Gergő esete is. Jelenlegi első számú tőrözőnk ugyanis szombaton és vasárnap Kairóban versenyez, majd azonnal repülőre ül, és Tallinnban utazik, ahol kedden a junior Európa-bajnokság zárónapján már a korosztályos válogatottat erősíti… 

Beharangozónk záró szakasza ezúttal sem változik – mindkét helyszínen: hajrá, magyarok!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események