Helyezések jutottak a kerekes Vk nyitányán

nov 15, 2019 | Hírek

Amszterdamban folytatódik ezen a hét végén a kerekesszékesek paralimpiai kvalifikációs Világkupa-versenysorozata. A csütörtöki nyitónapon helyezések jutottak a magyar sportolóknak.

Női párbajtőrben Krajnyák Zsuzsi hiába vívott hibátlanul a csoportkörben, a hatszoros paralimpiai bajnok hongkongi Jut kapta ellenfélül a nyolcaddöntőben, és egyetlen találattal szenvedett vereséget. A következő körben Veres Amarilla próbált érte bosszút állni, de ő sem tudta útját állni az ázsiainak, Amarilla így a hetedik helyen végzett. A női párbajtőr B kategóriában Dani Gyöngyi szépen kezdett, de a nyolcaddöntőben kikapott az erősnek számító belorusz ellenfelétől.

A férfiaknál kardban voltunk érdekeltek. Göttlinger Dániel csoportjában az utóbbi idők legjobb teljesítményét nyújtotta, ám összehozta a sors Osváth Ricsivel, aki meg sem állt a negyeddöntőig. Ott azonban szoros mérkőzésen sajnos vereséget szenvedett, így az ötödik helyen zárt.

Eredmények. Kerekesszékes paralimpiai kvalifikációs Világkupa, Amszterdam. Férfi kard egyéni, A kategória, 47 induló. Nyolcaddöntő: Osváth-Noble (francia) 15:6. Negyeddöntő: Osváth-Gilliver (brit) 13:15.

Végeredmény: 1. Tian (kínai), 2. Gyemcsuk (ukrán), 3. Gilliver (brit) és Schmidt (német),

5. Osváth Richárd (edző: Erdei Péter), …32. Göttlinger Dániel.

Női párbajtőr egyéni A kategória, 42 induló. Nyolcaddöntő: Veres-Kelman (izraeli) 15:9, Krajnyák-Ju (hongkongi) 14:15. Negyeddöntő: Veres-Ju (hongkongi) 10:15.

Végeredmény: 1. Rong (kínai), 2. Zsu (kínai), 3. Ju (hongkongi) és Breus (ukrán), …7. Veres Amarilla (edző: Kovács Iván), …10. Krajnyák Zsuzsanna.

Női párbajtőr egyéni B kategória, 33 induló. Nyolcaddöntő: Dani-Fiaklisztava (belorusz) 5:15. 

Végeredmény: 1. Tan (kínai), 2. Jana (thaiföldi), 3. Bojkova és Misurova (oroszok), …9. Dani Gyöngyi.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események