Hét férfi kardozónk az orleans-i GP főtábláján

dec 8, 2022 | Hírek

Remekül kezdődött a maratoni vívóhétvége. Az orleans-i kard Grand Prix férfi selejtező napján a kiemelt Szilágyi és Szatmári mellé Rabb, Iliász, Gémesi, Decsi és Péch is bejutott a 64-es főtáblára.

Hat fegyvernemben rendeznek a hét végén felnőtt Grand Prix-, illetve Világkupa-versenyeket, és öt fegyvernemben lesznek érintettek legjobb kadetjaink. A versenydömpinget a csütörtöki, orleans-i Grand Prix nyitotta a férfiak selejtezőjével. A mezőny elképesztően erős, a nagy nevek közül egyedül a koreai Oh hiányzik, világbajnoki aranyérme után most indul először versenyen Szilágyi Áron. 

Gémesi Csanád ilyen tusokat adva jutott az orleans-i GP főtáblájára.

Ő persze csak szombaton lép pástra, mivel világbajnok társával, Szatmári Andrással együtt természetesen kiemelt. Mellettük további hét magyar indult az eseményen, ami nem számít be a hazai válogatásba. Leggyorsabban Rabb Krisztián és Iliász Nikolász zárta a napot, előbbi veretlen csoportkörrel, utóbbi egy verséggel, de jó tusaránnyal közvetlenül a főtáblára jutott. 

Iliász Nikolász is a legjobb 64 között folytathatja.

A csoportból egyébként valamennyi magyar továbbjutott, és a direkt kieséses folytatás két körében is csak egy-egy vívónktól kellett elköszönni. Az elsőben Horváth Gergőtől, a másodikban Galgóczy Tamástól. Követte viszont a társakat a 64 közé két olimpiai bronzérmesünk, Gémesi Csanád és Decsi Tamás, valamint Péch Miklós. 

Így mindösszesen hét magyarért szurkolhatunk majd szombaton, előtte azonban pénteken a nők selejtezője következik az orleans-i kard Grand Prix-n. 

Eredmények. Férfi kard egyéni Grand Prix, Orleans, 205 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron, Szatmári András kiemelt, Rabb Krisztián 6 győzelem/0 vereség, Iliász Nikolász 5/1 (a legjobb 64 közé jutottak), Galgóczy Tamás 5/1, Decsi Tamás 5/1, Gémesi Csanád 4/2, Horváth Gergő 4/2, Péch Miklós 3/3 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Gémesi-Dan (szingapúri) 15:6, Péch-Szarkiszjan (kazah) 15:13, Galgóczy-Willau (osztrák) 15:14, Decsi-Seefeld (német) 15:12, Horváth-Lin (kínai) 8:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Gémesi-Kaczkowski (lengyel) 15:12, Péch-Burgunder (amerikai) 15:14, Decsi-Baher (iráni) 15:9, Galgóczy-Amutairi (szaúd-arábiai) 10:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szilágyi-Terzi (ukrán), Szatmári-Girault (nigériai), Rabb-Doddo (amerikai), Iliász-Berre (olasz), Decsi-Ailinca (román), Péch-Gu (koreai), Gémesi-Alshamlan (kuvaiti).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események