Hét magyar kardozó a 64-ben a padovai Vk-n

márc 2, 2023 | Hírek

A kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Horváth Gergő, Iliász Nikolász és Rabb Krisztián is bejutott a padovai férfi kard egyéni Világkupa 64-es főtáblájára. 

A budapesti és a varsói mellett a Világkupa-körverseny harmadik legpatinásabb viadala, a padovai Vk, a Luxardo Kupa selejtezője kezdődött el csütörtökön. A magyarok a maximális, 12 létszámmal neveztek a több mint 200 vívót felvonultató eseményre, a háromszoros olimpiai bajnok és vb-címvédő Szilágyi Áron, valamint az egyéni világbajnok Szatmári András természetesen a kiemeltek között szerepelt, így ők pénteken kezdenek a legjobb 64 között. 

Iliász Nikolász a második legjobb indexszel került a főtáblára a csoportmeccsek után.

Az örömteli hír az, hogy mellettük további öt magyarnak szurkolhatunk a rendkívül erős mezőnyben! A mieink közül Iliász Nikolász és Gémesi Csanád hibátlan csoportkör után jutott közvetlenül a főtáblára, és hamarosan követték őket a többiek is. A direkt kieséses folytatásban két, magabiztos sikerrel jutott tovább Decsi Tamás, Rabb Krisztián és Horváth Gergő is. A 96 között búcsúzott Kossuth Bálint és Galgóczy Tamás, a csoportkör után esett ki Kaiser Balázs, Péch Miklós és Noseda Szabolcs. Tegyük hozzá azt is – miként a fentiekből kiderül -, hogy a csoportmérkőzésekből valamennyi magyar továbblépett!

Horváth Gergő ismét 64-be jutott a Világkupa-sorozatban.

A java most következik, pénteken az egyéni folytatás, szombaton a Vk csapatversenye, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupa, 205 induló. A csoportmérkőzéseken: Szilágyi Áron, Szatmári András (kiemeltek), Gémesi Csanád 6 győzelem/0 vereség, Iliász Nikolász 6/0 (a legjobb 64 közé jutottak), Decsi Tamás 5/1, Rabb Krisztián 5/1, Péch Miklós 4/2, Galgóczy Tamás 4/2, Noseda Szabolcs 3/3, Kossuth Bálint 3/3, Kaiser Balázs 2/3, Horváth Gergő 2/4 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Decsi-Kucsukidze (grúz) 15:11, Kossuth-Liang (kínai) 15:14, Galgóczy-Cauchon (kanadai) 15:13, Horváth-Rea (olasz) 15:5, Rabb-Leung (hongkongi) 15:10, Kaiser-Hosino (japán) 13:15, Péch-Yoon (koreai) 14:15, Noseda-Cuellar (kolumbiai) 13:15. 

A legjobb 64 közé jutásért: Decsi-Kossuth 15:11, Rabb-Humen (ukrán) 15:9, Horváth-Kempf (német) 15:6, Galgóczy-Bonsanto (olasz) 10:15.

Pénteken a legjobb 32 közé jutásért: Szilágyi-Doddo (amerikai9, Szatmári-Gordon (kanadai), Iliász-Kato (japán), Gémesi-Park (koreai), Decsi-Bibi (francia), Horváth-Bazadze (grúz), Rabb-Madrigal (spanyol).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események