Hét magyar párbajtőröző a Monal főtábláján

ápr 15, 2022 | Hírek

Ismét nagyszerűen szerepeltek férfi párbajtőrözőink az éppen soros Világkupa-verseny selejtezőnapján. A nagy mezőnyű, párizsi Monal Kupán hét magyar vívó jutott a legjobb 64 közé, csak így tovább!

Ismét magyarok uralják a férfi párbajtőr Világkupa 64-es főtáblájának mezőnyét. Ezúttal 12 indulónkból 7 került a szombati folytatásba, ráadásul úgy, hogy magyar-magyar párharc is volt a direkt kieséses táblán, valamint Rédli András ezt a versenyt kihagyta. A világbajnok, olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely természetesen kiemeltként mentesült a 289 indulós selejtező nap alól, és a mieink közül elsőként klubtársa, az ugyancsak honvédos Berta Dani csatlakozott hozzá, aki veretlenül zárta a csoportkört, melyből valamennyi magyar induló továbblépett! 

Andrásfi Tibor a francia válogatott Gustint legyőzve jutott a párizsi főtáblára.

A hatalmas mezőnyben többeknek a 160 közé kerülésért is vívnia kellett, itt búcsúzott Bakos Bálint és Kulcsár Viktor. A 96-ba jutásért pedig Hamilton-Meike Jonathan és Farkas Péter. A többiek viszont sorra meneteltek előre, és az utolsó körben, a főtábláért mindössze egyetlen magyar, Kovács Gergely szenvedett vereséget, ráadásul úgy, hogy éppen Koch Mátétól kapott ki… Biztos győzelmekkel jutott 64-be a budapesti GP ezüstérmese, Nagy Dávid, valamint az előző héten junior világbajnoki címet nyerő Keszthelyi Zsombor. Erős riválisokat győzött le Andrásfi Tibor, és amerikai válogatottakat vert Bányai Zsombor. Így alakult ki az a magyar hetesfogat (Siklósi, Berta, Andrásfi, Koch, Nagy, Bányai, Keszthelyi), amely a szombati folytatásban már az érmekért küzdhet Párizsban. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Világkupa, Párizs, 289 induló. A csoportmérkőzéseken: Siklósi Gergely kiemelt, Berta Dániel 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Kovács Gergely 5/1, Bányai Zsombor 4/1, Andrásfi Tibor 4/2, Koch Máté 4/2, Nagy Dávid 4/2, Keszthelyi Zsombor 3/3, Hamilton-Meike Jonathan 3/3, Farkas Péter 3/3, Bakos Bálint 2/3, Kulcsár Viktor 2/4 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 160 közé jutásért: Farkas-Van Gameren (holland) 15:6, Hamilton-Meike-Dale (ausztrál) 15:12, Keszthelyi-Sehics (szerb) 15:6, Bakos-Fougy (francia) 11:15, Kulcsár-Loyola (belga) 12:15.

A legjobb 96 közé jutásért: Koch-Berktold (osztrák) 12:5, Kovács-Ng (hongkongi) 15:12, Nagy-Lugo (venezuelai) 12:7, Bányai-Ramirez (amerikai) 15:13, Andrásfi-Mencarelli (olasz) 15:10, Keszthelyi-Lee (szingapúri) 15:13, Hamilton-Meike-Di Veroli (olasz) 8:15, Farkas-Haszanov (azeri) 14:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Koch-Kovács 14:9, Nagy-Jörgensen (dán) 15:10, Andrásfi-Gustin (francia) 9:8, Bányai-Ewart (amerikai) 15:11, Keszthelyi-Sych (ukrán) 15:8.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Siklósi-Gallagher Peletier (kanadai), Berta-Haszanov (azeri), Koch-Cimini (olasz), Andrásfi-Midelton (francia), Keszthelyi-Kurbanov (kazah), Bányai-Calderon (spanyol), Nagy-Vismara (olasz).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események