Hétből öt magyar folytathatja Szocsiban

febr 11, 2022 | Hírek

A kiemelt Siklósi Gergely mellé Bányai Zsombor, Bakos Bálint, Andrásfi Tibor és Kovács Gergely jutott a legjobb 64 közé a szocsi férfi párbajtőr Világkupán. Folytatás szombaton, hajrá, magyarok!

Az eredeti tervek szerint tíz magyar lépett volna pástra a szocsi férfi párbajtőr Világkupán, azonban a betegségek ismét közbeszóltak. Hárman maradtak kényszerűségből távol, közte a válogatott Koch Máté, heten próbálták tehát felvenni a versenyt a többiekkel. A nap pozitívuma, hogy csupán egyetlen direkt kieséses asszóban maradt alul magyar a külföldi ellenfelével szemben, és mindez azt eredményezte, hogy öt vívónk folytathatja szombaton a versenyt a 64-es táblán. 

Bakos Bálint (balra) biztos győzelmekkel jutott a legjobb 64 közé.

Mindez a matekról magyarra fordítva a következőket jelentette. Olimpiai ezüstérmes, egyéni világbajnokunk, Siklósi Gergely természetesen kiemeltként mentesült a selejtezők alól. Őt követte Bányai Zsombor, aki a dohai GP után az oroszországi helyszínen is a csoportkörből közvetlenül bejutott a főtáblára. A többieknek ugyanezért további egy, illetve két asszót kellett sikerrel megvívniuk. Egyet Nagy Dávidnak kellett volna nyernie, ám éppen neki nem sikerült, a 64-ért a rutinos kazah Alimzsanovtól kapott ki 15:12-re. A többi magyar viszont hibátlanul szerepelt, a “szépséghiba” csak annyi volt, hogy Bakos Bálint és Rédli András egy sima siker után egymással került szembe, előbbi nyert 15:6-ra. 

Andrásfi Tibor német és hongkongi, a junior korú Kovács Gergely pedig orosz és koreai ellenfelet legyőzve került a szombati folytatásba, amely magyar idő szerint reggel 9 órakor kezdődik. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Világkupa, Szocsi, 175 induló. A csoportmérkőzéseken: Siklósi Gergely kiemelt, Bányai Zsombor 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutottak), Nagy Dávid 4/2, Rédli András 4/2, Andrásfi Tibor 3/3, Kovács Gergely 2/4, Bakos Bálint 2/4 (továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Bakos-Elsayed (egyiptomi) 15:4, Rédli-Al Zarooni (emirátusok) 15:8, Andrásfi-Bodóczi (német) 15:8, Kovács-Onyiscsuk (orosz) 15:9.

A legjobb 64 közé jutásért: Bakos-Rédli 15:6, Kovács-Jang (koreai) 15:12, Andrásfi-Fong (hongkongi) 15:11, Nagy-Alimzsanov (kazah) 12:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Siklósi-Szoboljev (orosz), Andrásfi-Zawrotniak (lengyel), Kovács-Cannone (francia), Bakos-Jamada (japán), Bányai-Gaetani (olasz).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események