Honvéd és Törekvés arany a kadet tőr csb-n

dec 11, 2022 | Hírek

A Honvéd fölényesen, a Törekvés nagy csatában nyerte meg a tőrözők kadet országos bajnokságát a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Gratulálunk a vívóknak és a mestereknek!

Az egyéni után a csapatversenyen is a nők versenyében volt több az izgalom a kadet tőr országos bajnokságon – legalábbis az aranyérem eldöntése szempontjából. A férfiak mezőnyében csak az volt a kérdéses, kik állnak majd a dobogó második, illetve harmadik fokára. A Honvéd (Bán Sebestyén, Bódis Kristóf, Orovecz Gergely, Sommer Marcell) ugyanis kimagaslott a mezőnyből, 45:21-re, 45:23-ra, majd 45:28-ra nyerte mérkőzéseit, míg az ezüstérmes az FTC, a bronzérmet a Tus szerezte meg. 

A nőknél a Törekvés az elődöntőben és a döntőben is nagy csatában diadalmaskodott. Mindkétszer a hétvégén duplázó Kollár Anna bravúrja kellett a sikerhez. Korosztályos válogatott társai ellenében hozta a sorsdöntő asszókat, az elődöntőben Papp Jázmin (Csomorkány), majd a döntőben Badár Szonja (Halásztelek) ellenében. Így közvetve, de elmondható, hogy az egyéni után csapatban is Anna és Szonja aszója döntötte el az aranyat, mindkétszer a Törekvés javára. Örömteli, hogy két vidéki egyesület állhatott dobogóra, mi több az első nyolc helyen négy vidéki klub osztozott.  

Eredmények. Kadet férfi tőrcsapat országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 13 induló. Végeredmény: 1. Honvéd (Bán Sebestyén, Bódis Kristóf, Orovecz Gergely, Sommer Marcell, edzők: Marco Goncalves, Szelei István, Steiner Ádám), 2. FTC, 3. Tus, 4. Szeged, 5. Szigetszentmiklós, 6. Ludovika, 7. Honvéd 2, 8. Zalaegerszeg. A döntőben: Honvéd-FTC 45:28.

Kadet női tőrcsapat országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 12 induló. Végeredmény: 1. Törekvés (Kollár Anna, Kovácsi Sára, Pintér Abigél, Szeverényi Sára, edzők: Beliczay Sándor, Szirmai Benedek), 2. Halásztelek, 3. Csomorkány, 4. Honvéd, 5. Ludovika, 6. Halásztelek 2, 7. Zalaegerszeg, 8. Belváros. A döntőben: Törekvés-Halásztelek 45:42.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események