Horváth Gergő kadet körverseny ezüstérmes

febr 2, 2019 | Hírek

Értékes ezüstérmet nyert Horváth Gergő a bukaresti kadet férfi kard európai körversenyen. Ravasz Etele tanítványa a döntőben a török Ciftcitől szenvedett vereséget, második helyéhez gratulálunk!

A foggiai kadet Európa-bajnokság előtti utolsó férfi kard nemzetközi válogatójának számított a bukaresti európai körverseny. Abból a szempontból nem történt változás, hogy a raglista első négy helyezettje (Horváth Gergő, Szántó Zoltán, Ondrik Konrád, Pintér Levente) megőrizte otthoni pozícióját. Viszont Horváth Gergő nagyon szép sikert ért el ezüstérmével, ami további önbizalmat adhat neki az ennél is nagyobb feladatokhoz. 

Az ezüstérmes Horváth Gergő, és mestere, Ravasz Etele.

Tegyük gyorsan hozzá, hogy foghíjas volt a mezőny, ám ez mit sem von le a második helyezés értékéből. Ravasz Etele tanítványa úgy jutott el a döntőig, hogy a legszorosabb asszója 15:11 volt. Magyarul: simán. A fináléban aztán a török Ciftcitől szenvedett 15:10-ös vereséget. Gergő mellett Pintér Levente és Szántó Zoltán szerepelt a legjobban, mindketten a nyolcaddöntőben zártak. 

Eredmények. Kadet férfi kard európai körverseny, Bukarest, 135 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Horváth-Dicu (román) 15:10, Fekete-Kovács-Sovar (román) 15:8, Pintér-Grosu (román) 15:8, Szántó-Tóth 15:12, Ondrik-Marigo (olasz) 8:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Horváth-Sztojcsev (bolgár) 15:5, Pintér-Prosse (belga) 15:11, Szántó-Dragomir (román) 15:6, Fekete-Kovács-Stan (román) 13:15. 

Nyolcaddöntő: Horváth-Dutu (román) 15:11, Szántó-Ali (kuvaiti) 10:15, Pintér-Merkviladze (grúz) 11:15.

Negyeddöntő: Horváth-Ali (kuvaiti) 15:9.

Elődöntő: Horváth-Taflan (török) 15:11.

Döntő: Horváth-Ciftci (török) 10:15.

Végeredmény: 1. Emirhan Ciftci (török), 2. Horváth Gergő (edző és válogatott edző: Ravasz Etele), 3. Pablo Gonzalez Diaz (spanyol) és Ahmet Turgut Taflan (török), …9. Pintér Levente, …13. Szántó Zoltán, …17. Fekete-Kovács Máté, …33. Ondrik Konrád, …42. Tóth Patrik.

Kapcsolódó hírek

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

KADET NŐI FÉRFI KARD KV –GÖDÖLLŐ 2023.10.14-15 – ELŐTERJESZTÉS

Egyéni: Amennyiben egyesületi költségen versenyző indulni kívánna, úgy kérjük az egyesületeket a versenyzők nevezésére az MVSZ információs rendszerében. FONTOS!  Az információs rendszerbe való nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, végső nevezés az...

KADET NŐI FÉRFI PBT KV – BUDAPEST 2023.10.14-15 – ELŐTERJESZTÉS

Egyéni: Amennyiben egyesületi költségen versenyző indulni kívánna, úgy kérjük az egyesületeket a versenyzők nevezésére az MVSZ információs rendszerében. FONTOS!  Az információs rendszerbe való nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, végső nevezés az...

VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ ÉS diákolimpia – felhívás

VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ ÉS DIÁKOLIMPIA - FELHÍVÁS VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ - Jelentkezési lap

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM