Horváth Márk és Nagy Blanka nyerte a kadet párbajtőr Mk-t

nov 5, 2022 | Hírek

Az FTC-s Horváth Márk és a debreceni Nagy Blanka nyerte a kadet párbajtőr Magyarkupa-fordulót. Ismét rendkívül népes mezőnyök, izgalmas versenyek, vasárnap jönnek a juniorok. 

Sosem unalmas megismételni: ismét hatalmas mezőny gyűlt össze a kadet korosztály Magyarkupa-fordulójában párbajtőrben! Száz feletti indulólétszámok, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok valamennyi vívóterme aktív részese volt a fegyvernem újabb válogatójának. A férfiak versenye “természetesen” ismét hozta a meglepetéseket – már amennyiben ebben a korosztályban és fegyvernemben lehet ilyesmiről beszélni. A honi ranglista első három helyezettje, Balázs Bence, Pelle Domonkos és Kelemen Boldizsár ezúttal nem állhatott dobogóra. Az aranyérmet egész nap veretlenül, sima győzelmekkel szerezte meg Horváth Márk, az FTC vívója, Kovács Attila tanítványa, megelőzve Király Mátyást, Keresztes Ádámot és Mező Istvánt

A nők viadalában még a férfiaknál is több induló volt, mindösszesen 116, ami igazán különleges. Miként az is, hogy a verseny előtti ranglista első négy helyén négy vidéki klub vívója állt. A miértekről Galli Zsoltot, a korosztály válogatott edzőjét – aki egyébként békéscsabai… – kérdeztük. 

“A vidéki bázisok párbajtőrben lassan évtizedek óta működnek, de valóban, ez egy különleges helyzet, és békéscsabaiként nagyon büszke vagyok rá. Azért ne feledkezzünk el arról, hogy Tapolcáról, Pécsről, Miskolcról, Szolnokról, Békéscsabáról, korábban is kerültek ki válogatottak, és ez igazolja, hogy a rendszerünk működik. A mostani szezonról még korai beszélni, de az ugyancsak nagyon örömteli, hogy ennyi az indulónk. A covid után újjáéledt a szakágunk, és a mennyiség a minőséget is garantálja, optimista vagyok a jövőt illetően.”

Igazolva a fentieket, a szombati válogatón valamennyi dobogós helyezést a vidéki klubok szerezték meg, az aranyérmet a debreceni Nagy Blanka, az ezüstöt a békéscsabai Gachályi Gréta, a két bronzot a pécsi Jakobi Júlia és a miskolci Kozma Laura szerezte meg. 

Eredmények. Kadet férfi párbajtőr egyéni Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 108 induló. Végeredmény: 1. Horváth Márk (FTC, edző: Kovács Attila), 2. Király Mátyás (Balaton), 3. Keresztes Ádám (Tata) és Mező István (Debrecen), 5. Szőrfi Domicián (BVSC), 6. Balázs Bence (MTK), 7. Fehér Mátyás (MTK), 8. Császár Zoltán (BVSC). A döntőben: Horváth-Király 15:6.

Kadet női párbajtőr egyéni Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 116 induló. Végeredmény: 1. Nagy Blanka (Debreceni SI, edző: Serra Bendegúz), 2. Gachályi Gréta (AVA Békéscsaba), 3. Jakobi Júlia (Pécs) és Kozma Laura (Diósgyőr), 5. Horváth Lotti (OVSE), 6. Buczkó Gréta (Szolnok), 7. Berényi Rebeka (Debrecen), 8. Nébald Franciska (MTK). A döntőben: Nagy B.-Gachályi 15:13.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események