Hungexpo, az új vívóversenyhelyszín

nov 4, 2021 | Hírek

A hét végén új - vagy legalábbis nagyon régen látott - helyszín mutatkozik be sportágunkban. A párbajtőrözők és a női tőrözők felnőtt Magyar Kupáját a Hungexpo E pavilonjában rendezik. 

“Egyfelől nagy öröm, hogy ekkora indulólétszámaink vannak, ám a koronavírus újabb hulláma miatt ilyen mennyiségű emberhez a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokot kinőttük.” – mesélte a helyszínválasztás okát Tamás Henriette, a vívószövetség főtitkára. “Másik megszokott helyszínünk, a BOK Csarnok foglalt erre és a következő hétvégére is, a Hungexpo nagy légterű termei viszont tökéletesen alkalmasak a rendezésre, harminc pástot állítunk fel az E pavilonban. Most a felnőtt párbajtőrözők és a női tőrözők versenyeznek ott, egy hét múlva pedig a kadet tőr európai körversenyt rendezzük a vásár területén.” 

A Hungexpo E pavilonjában rendezik a hétvégi felnőtt Magyarkupa-versenyeket.

Szombaton a férfi párbajtőrözők és a női tőrözők (9, illetve 14 óra) veszik birtokba a Hungexpo E pavilonját, vasárnap pedig a női párbajtőrözők (9 óra) Magyar Kupa-fordulóját rendezik ott. A résztvevők számára parkoló belépő a versenykiíráshoz kapcsolódva honlapunkról le-, illetve kitölthető, de természetesen tömegközlekedéssel, illetve gyalogosan is meg lehet közelíteni a kőbányai helyszínt. 

Férfi párbajtőrben külföldi vívók is indulhatnak, vélhetően a 150-et is meghaladja majd az indulólétszám, míg női párbajtőrben is száz feletti lehet a mezőny – méghozzá a kifejezetten erős mezőny… A fegyvernem első válogatóját az olimpiai ezüstérmes, világbajnok Siklósi Gergely még kihagyta, most viszont már a nevezettek között szerepel. Ott lesz valamennyi magyar válogatott versenyző a mezőnyben, kivéve Somfai Pétert. Riói olimpiai bronzérmes csapattagunk még fontolgatja a jövőjét, ami biztos, hogy a decemberi országos bajnokságon pástra lép. Vélhetően így tervezi ezt a női szakág riói olimpiai bajnoki, Szász-Kovács Emese, aki az edzéseket elkezdte, de erre a válogatóra még nem nevezett. 

Pontosan így cselekszik Kreiss Fanni is. A jelenlegi első számú magyar női tőröző nem indul ezen a Magyarkupa-állomáson sem, a miértről így nyilatkozott honlapunknak: “Az olimpia után pihenő következett, majd a tanulásra koncentráltam. Annak pedig semmi értelmét nem látom, hogy tisztességes felkészülés nélkül elinduljak egy versenyen, ráadásul ezt sérülésveszélyesnek is tartom. Mindezt természetesen egyeztettem Feczer Viktor vezetőedzővel. Terveim szerint az országos bajnokságon viszont már ott leszek.” Fanni és a bokasérüléssel bajlódó Lupkovics Dóra kivételével a szakág többi válogatottja ott lesz a Hungexpo pástjain, vélhetően ebben a fegyvernemben is izgalmas mérkőzéseket láthatunk. 

A hétvége programja a junior férfi és női kardozók Magyarkupájával, egyben válogató versenyével egészül ki, melyet szombaton a Vasas Kovács Pál vívócsarnokában rendeznek. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események