Ifi olimpiai aranyérmeseink a pesti junior Vk-n

jan 4, 2019 | Hírek

A férfi párbajtőr kivételével valamennyi fegyvernemben junior egyéni Világkupa-viadalt rendeznek a hétvégén. Kardban Budapesten - szombaton lesz a sportcsarnokban a Gerevich György emlékverseny.

Legjobb húsz éven aluli vívóink nagy valószínűséggel nem reggelig tartó bulival és pezsgőzéssel köszöntötték az újesztendőt. 2019-ben ugyanis tán minden eddiginél korábban, már január 5-én komoly tétversenye lesz a korosztálynak. Számunkra ráadásul a talán legfontosabb junior Világkupa következik, ugyanis a férfi és a női kardversenynek szombaton Budapest, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok ad otthont. 

Az indulók mezőnyében természetesen ott lesz két ifjúsági olimpiai bajnokunk, Pusztai Liza, illetve Rabb Krisztián is. Ők mindketten ennek a korosztálynak az “elsőévesei”, azaz ezzel együtt három junior szezonjuk van, ám Lizi címvédőként, Krisztián tavalyi bronzérmesként várja máris ezt a versenyt. Gyorsan tegyük hozzá, hogy a mezőny nagyon erős, az amerikaiakon kívül minden valamire való kardnemzet vállalta az éveleji megmérettetést. Meg azt is tegyük hozzá, hogy esélyeseinknél két évvel idősebbek is lesznek a páston, ami azért ilyenkor még sokat nyom a latban. Ifi aranyérmeseink mellett ott lesz további 19-19 magyar a mezőnyben, a viadal természetesen az év korosztályos világversenyeire is válogat. Jobb esélyekkel inkább női kardozóink bírnak (Nagy Valentina, Bárczy Dorottya), ám kíváncsian várjuk az előző két évben kadet Eb-t nyerő férficsapat tagjainak is a szereplését (Kaiser Balázs, Urbán Tamás, Baaken Mátyás, Noseda Szabolcs) – immár az eggyel nagyobbak között.

A junior Vk, Gerevich György emlékverseny programja. Január 5., szombat, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok. 9 óra: Férfi kard selejtezők. 13 óra: Női kard selejtezők. 17.30: Férfi négyes döntő. 18.00: Női négyes döntő.

A hétvégi junior Vk-sorozat másik állomása az udinei tőr és női párbajtőr egyéni Világkupa. Az észak-olasz városban szombaton rendezik a két tőrversenyt, vasánap a női párbajtőrt. Magyar részről a részleges bokaszalag-szakadást szenvedő Pöltz Annán kívül valamennyi válogatott ott lesz a rajtnál. Hajrá, magyarok!

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM