Iliász Nikolász nyerte az U23-as körversenyt

ápr 30, 2022 | Hírek

A válogatottak domináltak a budapesti férfi kard U23-as európai körversenyen, egyben Magyarkupa-fordulóban. Iliász Nikolász győzött Szatmári András előtt, a két harmadik Gémesi Csanád és Kaiser Balázs

Jelenlegi legeredményesebb fegyvernemünkben, férfi kardban rendeztek szombaton U23-as európai körversenyt, egyben Magyarkupa-fordulót a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Az eseményt a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron és Decsi Tamás hagyta ki az olimpia bronzérmes csapatból, ott volt viszont az egyéni világbajnok Szatmári András, Gémesi Csanád és Iliász Nikolász. 

Iliász Nikolász öröme az aranyérmet jelentő tus után.

Ha már ott voltak klasszisaink, akkor el is vitték a verseny arany-, ezüst- és bronzérmét. De beszéljünk előtte a másik bronzérmesről, Kaiser Balázsról, aki értékes harmadik helyet szerzett, és fiatal tehetségként az egyike lehet azoknak, akik a remek jelenlegi sztárok nyomába léphet. 

A “csillagok háborúját” ezúttal Iliász Nikolász nyerte, miután a döntőben 15:13-ra legyőzte egy izgalmas meccsen Szatmári Andrást, míg a sérüléseiből saját bevallása szerint végre teljesen felépült Gémesi Csanád az elődöntőig jutott, ahol világbajnok csapattársától szenvedett vereséget. 

A körverseny dobogósai, Iliász Nikolász, Szatmári András, Gémesi Csanád és Kaiser Balázs.

A győzelmét követően a nemrégiben a Debreceni Sportcentrumba nemrég igazolt Iliász Nikolász a következőket nyilatkozta: “Ez a verseny újabb megerősítést ad számomra, hogy sikerül előrébb és előrébb lépnem. Úgy érzem, határozottabb vagyok, jobban meg merem csinálni azokat az akciókat, melyeket tudok, és sokkal kevesebb hullámvölgyem van egy asszóban, mint korábban. A szezonban másodszor sikerült legyőznöm Andrist, és korábban ez sem volt így, úgyhogy várom a következő nemzetközi feladatokat!”

Eredmények. Férfi kard U23-as európai körverseny, egyben Magyarkupa-forduló, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 60 induló. Végeredmény: 1. Iliász Nikolász (Debreceni Sportcentrum, edző: Gulácsi Ferenc), 2. Szatmári András (MTK), 3. Gémesi Csanád (Gödöllő) és Kaiser Balázs (UTE), 5. Péch Miklós (MTK), 6. Nagy Martin (Vasas), 7. Puy Sebestyén (MTK), 8. Nagy Pál (Vasas). A döntőben: Iliász-Szatmári 15:13.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események