Ismét csak Dósa Dani…

jan 10, 2020 | Hírek

A párizsi férfi tőr Világkupa-verseny selejtezőjéből Dósa Dániel jutott be a hatvannégyes főtáblára, ahol szombaton a brit Kruse-zal találkozik majd. A többi magyar vívó korábban búcsúzott. 

Nincs új a nap alatt. A párizsi férfi tőr Világkupa-verseny selejtezőjéből egyedül Dósa Dániel (képünkön) jutott be a legjobb 64 közé. Legjobb tőrözőnk tulajdonképpen simán abszolválta a pénteki napot. Az eredményes csoportkör után a kanadai Cait 15:4-re, majd a tunéziai Samandit 15:10-re verte. Szombaton már sokkal nehezebb dolga lesz, a korábban a világranglista élmezőnyéhez tartozó brit Kruse-zal mérkőzik a 32 közé jutásért.

A többiekről: Maior Mátyás, Szemes Gergő és Pórfy Tamás egyaránt két győzelmet hozott a csoportkörben, de ez is kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz. Mészáros Tamás és Frűhauf Benjámin továbblépett, ám a 96 közé kerülésért mindketten vereséget szenvedtek.

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Párizs, 254 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 5 győzelem/1 vereség, Mészáros Tamás 3/2, Frűhauf Benjámin 3/3 (továbbjutottak), Maior Mátyás 2/4, Szemes Gergő 2/4, Pórfy Tamás 2/4 (kiestek).

A legjobb 96 közé jutásért: Dósa-Cai (kanadai) 15:4, Mészáros-Samandi (tunéziai) 10:15, Frűhauf-Loisel (francia) 12:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Dósa-Samandi (tunéziai) 15:10.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Kruse (brit)

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események