Ismét Gergő és Dani a főtáblán

febr 11, 2023 | Hírek

A torinói férfi tőr Grand Prix szombati, selejtező napján a kiemelt Szemes Gergő mellé Dósa Dániel került a 64-es főtáblára. Az olaszországi csúcseseményen vasárnap a két fegyvernem döntői következnek

Nincs változás férfi tőrben, legalábbis egyelőre. Továbbra is két olyan vívónk akad, aki eseményről eseményre bizonyítja, hogy a legjobbak között a helye. Nevezetesen Szemes Gergő és Dósa Dániel – bár ezzel bizonyosan nem árultunk el nagy meglepetést. A szezon talán legerősebb versenyén, a torinói Grand Prix-n – ahol húsz olasz vívó indulhat – ismét ők ketten jutottak a 64-es főtáblára. Gergőnek ehhez pástra sem kellett lépnie, kiemeltként ünnepelhette huszadik születésnapját, ez úton is gratulálunk hozzá! Dósa Dani pedig ismét végigment az ágán, egy nagyon könnyű, és egy valamivel nehezebb győzelemmel abszolválta a napot, utóbbit japán rivális ellenében. 

Dósa Dani ismét főtáblás.

A többiekről. Tóth Gergely egy meccsre volt a főtáblától, ám a nagyon erős olasz Luperi ellen erre nem sok esélye volt. Mellette Frűhauf Benjámin, Mihályi Andor és Korom Erik jutott tovább a csoportkörből, ám egyiküknek sem sikerült a legjobb 96 közé jutás. 

Torinóban a főtáblákra és a döntőkre, a férfiaknál és a nőknél egyaránt vasárnap kerül sor.  Összesen hat tőrözőnknek szurkolhatunk. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi tőr egyéni Grand Prix, Torinó, 226 induló. A csoportmérkőzéseken: Szemes Gergő kiemelt, Dósa Dániel 4 győzelem, 2 vereség, Tóth Gergely 3/3, Korom Erik 3/3, Mihályi Andor 2/4, Frűhauf Benjámin 2/4 (továbbjutottak), Nedeljkovic Mateja 2/4, Bálint Álmos 1/5 (kiestek).

A legjobb 160 közé jutásért: Frűhauf-Kiew (szingapúri) 15:2.

A legjobb 96 közé jutásért: Tóth-Chan (hongkongi) 15:6, Dósa-Peressini Torregrosa (spanyol) 15:6, Korom-Paroli (olasz) 12:15, Frűhauf-Van Campenhout (belga) 7:15, Mihályi-Rzadkowski (lengyel) 9:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Dósa-Nagano (japán) 15:10, Tóth-Luperi (olasz) 5:15.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Szemes-Minott (brit), Dósa-Choi (hongkongi).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események