Ismét Gergő és Dani a főtáblás

máj 6, 2023 | Hírek

A férfi tőrözők acapulcói egyéni Világkupa-versenyének selejtezőjén a fegyvernem két hazai, kimagasló egyénisége, Szemes Gergő és Dósa Dániel jutott a 64-es főtáblára. Folytatás szombaton, hajrá, fiúk

Többször hangoztattuk, az olimpiával kapcsolatosan csapat kvalifikációban gondolkodunk. Örömteli tény, hogy ez nem hiú ábránd már férfi tőrben sem, korábban legharmatosabb fegyvernemünk egyre erősödik, mi több, Szemes Gergő és Dósa Dániel révén akad két olyan vívónk, aki eljutott odáig, hogy bárkit legyőzhet a mezőnyben. 

Szemes Gergő a csoportkör után közvetlenül a főtáblára jutott.

Ugyanakkor azért az tény, hogy e fegyvernemben igazi bravúrnak számítana a csapat kijutása, és éppen ezért, az egyéni kvalifikáció szempontjából kiemeltek számunkra az egyéni viadalok is. Az első ilyen a sorban az acapulcói Világkupa, melynek selejtező napján nem történt semmi különös… Abból a szempontból legalábbis, hogy fent említett két tehetségünk magabiztosan vette az akadályt, bejutott a 64 közé. Szemes Gergőnek ehhez elég volt levívnia a csoportkört, ahonnan egy vereséggel, és imponáló tusaránnyal közvetlenül a főtáblára jutott. Dósa Dani ugyancsak egy vereséggel zárt, de neki további egy asszót vívnia kellett. A direkt kiesésben a lengyel válogatott Podralskit verte 15:12-re. 

Dósa Daninak lengyel válogatottat kellett legyőznie a főtábláért.

Egyetlen tusra voltunk attól, hogy harmadik magyar főtáblásunk is legyen. A 96-ért Tóth Gergely ugyanis 15:14-re kapott ki a kanadai Van Haastertől. Márpedig, ha ő nyer, akkor Mihályi Andorral vívhatott volna a 64-ért… Így viszont a kanadai Andort is legyőzte 15:6-ra. Egy meccsre volt a főtáblától Andorhoz hasonlóan Frűhauf Benjámin is, balszerencséjére a nagyon erős olasz Bianchit kapta, 7:15 lett a vége. A 18 esztendős Bagdány Albertnek nem volt szerencséje, a csoportkörben háromszor is 5:4-re kapott ki, egy győzelemmel búcsúzott. 

Folytatás a 64-es táblával magyar idő szerint szombat délután, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Acapulco, 203 induló. A csoportmérkőzéseken: Szemes Gergő 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Dósa Dániel 5/1, Frűhauf Benjámin 4/2, Mihályi Andor 3/3, Tóth Gergely 2/3 (továbbjutottak), Bagdány Albert 1/5 (kiesett).

A legjobb 96 közé jutásért: Frűhauf-Lazarenko (ukrán) 15:7, Mihályi-Vu (kínai) 15:8, Tóth-Van Haaster (kanadai) 14:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Dósa-Podralski (lengyel) 15:12, Frűhauf-Bianchi (olasz) 7:15. Mihályi-Van Haaster (kanadai) 6:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szemes-Abe (japán), Dósa-Chastanet (francia).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események