Ismét ketten maradtak

jan 12, 2023 | Hírek

A kiemelt Szemes Gergő mellett Dósa Dániel jutott a 64-es főtáblára a férfi tőrözők párizsi Világkupa-versenyén. Folytatás az uraknak szombaton, pénteken a női tőrözők selejtezői következnek. 

Az elmúlt idők, valóban remek férfi tőr eredményei után kicsit kijózanítóan hatott válogatottunk csütörtöki szereplése a világ talán legerősebb és legnépesebb tőr Világkupáján, a párizsi eseményen. Ugyanakkor gyorsan tegyük hozzá azt is – valójában a vasárnapi csapatversenyen kell majd harmadik és negyedik emberünknek jobban teljesítenie. 

Dósa Dani ehhez hasonló nagyszerű tusokkal jutott Párizsban a legjobb 64 közé. 

Az első kettővel ezúttal sem volt gond. Szemes Gergővel már csak azért sem, mert kiemeltként nem kellett pástra lépnie. Dósa Dani pedig ismét igazolta, hogy egyre jobb formában van, megszúrni alig tudták a csoportkör folyamán, így neki nem is kellett folytatnia a vívást. A további hat magyar indulóból ötnek ugyancsak nem, igaz, ellenkező előjellel… Mindannyian a csoportkörben búcsúztak, egyedül Bálint Álmos jutott tovább, de a legjobb 160 közé már ő sem tudott bekerülni. 

Dobjunk gyorsan mentőövet, legalábbis fiataljaink számára feltétlenül. A juniorok ugyanis gyakorlatilag Udinéből érkeztek, a sikeres junior Vk után tán a vívóruhát sem volt idő kimosni az újabb utazásig. A lényeg pedig valóban majd a vasárnapi csapatverseny lesz – legalábbis nekik. 

Gergő és Dani szombaton folytatja majd, míg pénteken a női verseny selejtezője következik, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Párizs, 261 induló. A csoportmérkőzéseken: Szemes Gergő kiemelt, Dósa Dániel 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Bálint Álmos 3/3 (továbbjutott), Bagdány Albert 1/5, Tóth Gergely 1/5, Budaházy Ambrus 1/5, Mihályi Andor 0/6, Frűhauf Benjámin 0/6 (kiestek).

A legjobb 128 közé jutásért: Bálint-Lim (szingapúri) 8:15,

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Szemes-Ng (hongkongi), Dósa-Rosatelli (olasz).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események