Ismét kilencedik a magyar női tőrcsapat

jún 4, 2023 | Hírek

Második olimpiai kvalifikációs Vk-versenyén is a 9. helyen végzett a Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra összeállítású tőrcsapat. Tbilisziben sem sok hiányzott a 8 közé jutáshoz

Egyetlen tus hiányzott a sokáig vezető magyar női tőrcsapatnak a Kína elleni, szűk egy hónappal ezelőtti, plovdivi Vk-nyolcaddöntőben a győzelemhez – végül kilencedik hely lett a vége. A forgatókönyv szinte kísértetiesen hasonló volt a tbiliszi Vk-n, a fegyvernem második olimpiai kvalifikációs versenyén… Sőt, kicsit tán még fájóbb…

Lupkovics Dórának, Pásztor Flórának, Kreiss Fanninak és Lupkovics Dórának ismét a 9. hely jutott.

A 16-ért nem kellett vívnia a Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra összeállítású csapatnak, mivel a svédek 3 fős csapatából valaki visszalépett. Jöhetett a nyolcaddöntő Kanada ellen, melynek legjobbja, a szombaton egyéniben harmadik Harvey nem állt az észak-amerikaiak rendelkezésére. A váratlan és nagyon jó eséllyel sokáig úgy nézett ki, hogy élni is tudunk. A mieink Pásztor Flóra vezérletével végig vezettek, mi több, a nyolcadik asszóban 34:25 is volt ide az előny. Ekkor azonban a kanadaiak két tinije, a 15 éves Zhang és a 17 esztendős Guo remek hajrába kezdett, ami, persze, nekünk nem tetszett annyira, mivel 45:42-re fordítottak…

Jöhetett tehát megint a 9-16. helyért a folytatás, amelyért viszont ismét jár a dicséret, az ebben a szituációban nagyon fontos, maximális “mellékpontokat” megszerezték a lányok, ráadásul egy komoly rivális legyőzésével. Az első meccsen ismét “erőnyerő” volt a csapat, Szingapúr nem tudott kiállni ellenünk. A folytatásban Hongkong ellen jött egy kötelező 45:32, a 9. helyért viszont egy komoly rivális, Németország következett. A magyarok 45:40-re nyertek a fordulatos meccsen, és az egész nap jól vívó Flóra mellett Lupkovics Dórának is feltétlenül jár a dicséret. 

Következő állomás az egyéni, majd a csapat Európa-bajnokság. Az olimpiához az eddigieknél több kell, ám a helyzet egyáltalán nem reménytelen, sőt…!

Eredmények. Női tőrcsapat Világkupa, Tbiliszi, 23 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Svédország mérkőzés nélkül. 

Nyolcaddöntő: Magyarország-Kanada 42:45 (Pásztor +1, Kondricz 0, Kreiss -4).

A 9-16. helyért: Magyarország-Szingapúr mérkőzés nélkül.

A 9-12. helyért: Magyarország-Hongkong 45:32 (Pásztor +12, Lupkovics +4, Kondricz -3).

A 9. helyért: Magyarország-Németország 45:40 (Pásztor +7, Lupkovics +2, Kondricz -4).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Olaszország, 3. Japán, …9. Magyarország (Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események