Ismétlés Kairóban

febr 28, 2019 | Hírek

Ezen a hétvégén a tőrvilág költözik Kairóba. Péntektől vasárnapig az egyiptomi fővárosban rendezik a férfi és női tőrözők egyéni és csapatversenyét, természetesen magyar résztvevőkkel.

Az eredeti tervek alapján egyetlen férfi tőr Világkupát rendeztek volna Kairóban, ám végül akkora csúcsforgalom lett az egyiptomi fővárosban, mint délutánonként a zsúfolt, kairói utcákban. Cancun lemondásával ugyanis férfi és női kard Grand Prix-t, valamint további egy női tőr Világkupát kapott az afrikai metropolisz, két, egymást követő hétvégén. 

Nos, a kard Grand Prix-ről érkező hírek alapján akadt már jobb helyszín is Kairónál, ám mindenképpen dicséretes a beugrás, bizonyosan nem könnyű az ilyen szituáció… Várhatóan ez a hétvége sem lesz egyszerűbb rendezési szempontból, hiszen párhuzamosan rendeznek majd férfi és női tőr egyéni és csapat Világkupa-versenyt. Növekszik a tét is, elvégre ez lesz az utolsó olyan csapat Világkupája a szakágnak, amely még nem olimpiai kvalifikációs viadal – azaz kialakul a “rajtsorrend” a Tokióért zajló küzdelemben. 

Magyar részről ez elsősorban a női tőr szakágot érinti, itt van esély a csapat részvételre, bár ez egyáltalán nem lesz könnyű… Az idei viadalok eddig nem a terveink szerint alakultak, nagyon jó lenne most legalábbi a nyolc közé kerülni. A zárónapi verseny nyolcaddöntőjében Kanada vagy Németország lesz az ellenfele a magyar válogatottnak. Feczer Viktor válogatott edző a Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida négyest nevezte, mellettük Pásztor Flóra utazott el Kairóba. 

A hétvége természetesen az egyéni versenyekkel kezdődik, a férfi szakágat magyar részről Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Mátyás Bálint és Mészáros Tamás képviseli. Pénteken rendezik az egyéni selejtezőket, szombaton a 64-es főtáblát és a döntőt, míg vasárnap lesznek a csapatversenyek. Hajrá, magyarok! 

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM