Itt a “Sport – 2022” évkönyv – sok vívással

nov 29, 2022 | Hírek

Rangos vendégekkel tartották a "Sport - 2022” évkönyv bemutatóját. A több mint 500 oldalas kiadványban három vívással foglalkozó írás található. A könyvbemutatón ott volt a világbajnok Battai Sugár is

Az 1988-as szöuli olimpia óta minden évben kiadják a magyar sport évkönyvét, amely az év legjelentősebb sportsikereit, történéseit dolgozza fel. Így történt ez idén is, és az 520 oldalas, elegáns kötet bizonyítja: rendkívül sikeres esztendőt zárt a magyar sport. Igaz ez a magyar vívásra is, ennek okán három, nagyobb lélegzetű anyagot tartalmaz sportágunkról a könyv. Egy Szilágyi Áron-interjú, egy írás a női kardcsapat sportágtörténeti világbajnoki aranyérméről, valamint egy összefoglaló az esztendő történéseiről – egyaránt látványos fotókkal. 

Battai Sugár "együtt a női kardcsapattal"…

A Sport – 2022 könyvbemutatóját kedden tartották a Líra -Fókusz könyvesboltjában, és az eseményen megjelent többek között Gyulay Zsolt, a MOB elnöke, Fábián László, a MOB főtitkára, Szöllősi György, a MÚOSZ elnöke és a Nemzeti Sport főszerkesztője, Amler Zoltán, a kötet főszerkesztője, valamint a könyv főszereplői, azaz klasszis sportolók, többek között Battai Sugár, a világbajnok női kardcsapat tagja. 

Sportpolitikusok, újságírók és klasszis sportolók a könyvbemutatón.

Sugi a rendezvényen elmondta, megtiszteltetés számára, hogy szereplője a magyar sport “aranykönyvének”. A világbajnokság számára örök emlék marad, egységes csapatot alkotva nyerhették meg az aranyat, ez volt a kulcs. Most azonban már előre tekint, a következő cél az olimpiai kvalifikáció, annak sikeres megvívása esetén pedig jöhet Párizs! 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események