Jön az 5. Sulivívó Találkozó, egyben Diákolimpia (3. rész)

máj 18, 2022 | Hírek

Három év után rendez ismét Sulivívó Találkozót csütörtöktől vasárnapig a Magyar Vívó Szövetség. Ezúttal a versenyek lebonyolításáról, illetve a csütörtöki gálaműsor részleteiről számolunk be.

A négynapos, nagyszabású versenysorozat nyitónapján rendezzük a legkisebbek “kedvcsinálóját”, az úgynevezett Tudáspróbát. Minden résztvevő csapat, illetve iskola pontos kezdési időpontját honlapunkon már korábban közöltük. A regisztráció minden nap reggel hét órától nyit, és ott kezelik a diákolimpiai versenyzők nevezését is. Csütörtökön lesz a Tudáspróba mellett a tőrözők A kategóriás versenynapja, valamint a Gálaműsor. 

A Hungexpo E pavilonjában 55 pást várja a Diákolimpia résztvevőit.

Ez utóbbi fél 4 körül kezdődik majd, az időpont valamelyest módosulhat a napi történések, versenyszámok alakulásának függvényében. Az eseményen többek között ott lesz Balogh Gábor olimpiai ezüstérmes és világbajnok öttusázó, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, valamint Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke. A “sztárvendég” pedig az olimpiai ezüstérmes és egyéni világbajnok párbajtőröző Siklósi Gergely lesz, aki az idei magyar ranglista első helyezettjével, a korábbi junior világbajnok Koch Mátéval vív egy bemutató asszót. Természetesen lesznek beszélgetések, és lesz lehetőség autogramok kérésére is klasszisainktól. 

Péntektől aztán csakis a vívóversenyeké lesz a főszerep a Hungexpo E pavilonjában! (A helyszínről szóló információkat beharangozó sorozatunk 2. részében közöltük.) Azon a napon valamennyi fegyvernem B csoportos, valamint a kardozók A csoportos versenyét rendezzük meg. Szombaton következik a “párbajtőr maratoni”, a fegyvernem közel 600 indulójának A kategóriás viadalaival. Vasárnap pedig mindhárom szakág csapatversenyeivel zárul majd az 5. Sulivívó Találkozó és Diákolimpia. 

Az eseményre mindenkit szeretettel várunk, hajrá, magyar vívás, hajrá, sulivívás!  

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események