Jön az ob, a Magyar Vívás Napja – mindenkit várunk!

dec 14, 2022 | Hírek

Három, hosszú esztendő után lesz ismét “teljes értékű” a Magyar Vívás Napja, az országos bajnokság, amely visszaköltözik régi, jól bevált helyszínére, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokba. 

Két esztendeje, az akkor tomboló covid járvány második hullámának idején a BOK Csarnokban, a legszigorúbb járványügyi intézkedések keretén belül rendeztük meg országos bajnokságunkat. Tavaly, már enyhítve valamit a szabályokon, a Ludovika Aréna adott otthont, még mindig zárt kapuk mellett a Magyar Vívás Napjának. 

Idén viszont, végre ismét úgy rendezhetjük egyik kedvenc eseményünket, hogy valamennyi vendégünket, érdeklődőt, családtagot, a vívócsalád összes tagját köszönthetjük régi, jól bevált helyszínünkön, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban!

A tavalyi ob-n köszöntöttük visszavonuló klasszisunkat, az olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesét.

Az országos bajnokság az egyetlen olyan vívóeseményünk, melyen a hat fegyvernem legjobbjai egyszerre, egy helyszínen versenyeznek, ráadásul a legrangosabb hazai trófeáért. A menetrend, és a program is követi a hagyományokat, péntektől vasárnapig telnek majd meg a pástok. 

A pénteki selejtező napon a Honvéd is “besegít”. A minden eddiginél nagyobb induló létszám okán – a részletekről majd csütörtöki, részletes beharangozónkban… – a tőrözők selejtezőit a Dózsa György úti csarnokban rendezzük, valamennyi fegyvernemben a legjobb 32-ig szűkül a mezőny. 

Szombaton az egyéni versenyek folytatását és a döntőket bonyolítjuk le, ezúttal is integrálva a kerekesszékesek versenyével. A finálék és a Magyar Vívás Napja programja délután fél 3-kor kezdődik, köszöntjük majd az esztendő legjobbjait, az utánpótlás tehetségeit és kerek születésnapos klasszisainkat. Vasárnap pedig a mindig izgalmas csapatbajnokság következik, melynek versenyei folyamatosan zajlanka majd a sportcsarnokban.

További részletekről, indulókról, különlegességekről csütörtökön számolunk be, péntektől vasárnapig pedig következik az országos bajnokság, a Magyar Vívás Napja!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események