Junior csapatszámsor: 6, 7, 8

jan 20, 2019 | Hírek

Három helyszínen rendeztek vasárnap junior csapat Vk-t. Legjobban a férfi tőrözők szerepeltek, akik hatodikként zártak Aix-en-Provence-ben, a női kardozók hetedikek, a női tőrözők nyolcadikok lettek.

Férfi tőrben bravúros szereplésnek számít a fent említett hatodik hely, míg a két női fegyvernemben tartalékos csapatunktól tisztes helytállásnak tekinthető a hetedik, illetve nyolcadik pozíció. Mindez részletesebben!

Aix-en-Provance-ban kadetjaink vezérletével ért el nagyon értékes hatodik helyezést a Maior Mátyás, Mihályi Andor, Nedeljkovic Mateja, Szemes Gergő összeállítású fiatal férfi tőrcsapat. A nyolcaddöntőben, illetve később, az 5-8. helyért egyaránt a két kadet, a 15 éves Szemes Gergő és a 16 éves Mihályi Andor vezérletével győzték le a magyarok az esélyesebbnek számító német, majd a japán válogatottat 45:36-ra, illetve 45:44-re. A negyeddöntőben, illetve az 5. helyért a két “nagyhatalommal”, Franciaországgal és Olaszországgal szemben már nem sikerült a bravúr, ám ezt nem is várhattuk el ettől a csapattól. A hatodik helyezés szép eredmény, gratulálunk a versenyzőknek, a mestereknek, és Szirmai Benedek válogatott edzőnek. 

Női kardozóink (Bérczy Dorottya, Koós Gréta, Nagy Valentina, Szűcs Luca) hetedik helyen végeztek a nagyon erős, segoviai Világkupán. Ami, figyelembe véve azt, hogy Pusztai Liza kihagyta ezt az állomást, és hogy a negyeddöntőben a későbbi győztes németektől szenvedtek szoros, 45:42-es vereséget a mieink, tisztes helytállásnak tekinthető. Az 5-8. helyért előbb Olaszországtól 45:40-re kapott ki a csapat, majd a 7. helyért Lengyelországot győzte le 45:42-re. A mieink közül leginkább itt is a kadet korú versenyző, Szűcs Luca dicsérhető. 

A női tőrözők Zágrábban a bokasérüléséből lábadozó Pöltz Anna nélkül léptek pástra a mieink, és az ugyancsak nagyon erős mezőnyben Csehország legyőzése után (36:32) a negyeddöntőben Németországtól kapott ki a Hajas Nóra, Hanzl Lilla, Szántay Anna, Zsoldosi Karolina összeállítású válogatott (35:45). A folytatás nem sikerült, két újabb vereség után (Szingapúr, majd Lengyelország) végül nyolcadikok lettek a hölgyek. 

Eredmények. Junior férfi tőrcsapat Világkupa, Aix-en-Provance, 20 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 45:36 (Szemes +11, Mihályi +6, Nedeljkovic +3, Maior -11).

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 30:45 (Mihályi -1, Nedeljkovic -7, Szemes -7).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Japán 45:44 (Szemes +8, Mihályi +3, Nedeljkovic -4, Maior -6).

Az 5. helyért: Magyarország-Olaszország 12:45 (Maior -8, Mihályi -12, Nedeljkovic -13).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Franciaország, 3. Egyesült Államok, …6. Magyarország (Maior Mátyás, Mihályi Andor, Nedeljkovic Mateja, Szemes Gergő).

Junior női tőrcsapat Világkupa, Zágráb, 23 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Csehország 36:32 (Hajas +3, Szántay +1, Hanzl 0).

Negyeddöntő: Magyarország-Németország 35:45 (Hanzl 0, Hajas -4, Szántay -6).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Szingapúr 36:39 (Hajas +5, Zsoldosi +1, Hanzl -9).

A 7. helyért: Magyarország-Lengyelország 30:38 (Zsoldosi +3, Hanzl -3, Hajas -8).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Franciaország, 3. Olaszország, …8. Magyarország (Hajas Nóra, Hanzl Lilla, Szántay Anna, Zsoldosi Karolina).

Junior női kardcsapat Világkupa, Segovia, 15 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Románia 45:28 (Nagy +9, Bérczy +4, Szűcs +4).

Negyeddöntő: Magyarország-Németország 42:45 (Szűcs +5, Nagy 0, Bérczy -8).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Olaszország 40:45 (Szűcs -1, Koós -1, Nagy -3).

A 7. helyért: Magyarország-Lengyelország 45:42 (Bérczy +7, Szűcs 0, Nagy -4).

Végeredmény: 1. Németország, 2. Oroszország, 3. Egyesült Államok, …7. Magyarország (Bérczy Dorottya, Koós Gréta, Nagy Valentina, Szűcs Luca).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események