Junior hétvége következik

jan 19, 2023 | Hírek

Juniorok minden szinten. Tőrben Aix-en-Provance-ban és Zágrábban Vk-t, párbajtőrben és kardban országos bajnokságot rendeznek a korosztálynak. Közeleg az Eb, különös jelentősége lesz a versenyeknek!

A juniorok szezonjának első fele a végéhez közeledik. A válogató versenyekkel teli bő három hónap villámgyorsan – és végre zökkenőmentesen… – elszaladt, annak hajrája következik. Elvégre nagyjából napra pontosan egy hónap múlva kezdődik Tallinnban a kadet és junior Európa-bajnokság, majd újabb hónap elteltével rajtol Plovdivban a kadet és junior világbajnokság. 

Természetesen akadnak már fiksznek tűnő helyek a válogatottban, ám a harmadik-negyedik pozíciókért hatalmas harcok dúlnak. Márpedig ebből a szempontból döntő jelentősége lesz a hétvégének, a mostani mellett ugyanis már csak fegyvernemenként további 1-1 (egyedül női tőrben kettő) lehetőség van a válogatottba kerülésre. 

Ennek megfelelő fontosságú lesz ez a hétvége, ráadásul kardban és párbajtőrben junior országos bajnoki érmeket is osztanak. A párbajtőrözők ezúttal is a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokot töltik meg, hatalmas mezőnyök neveztek – a férfiaknál 150-en. A kardozók ezúttal a Honvéd új vívótermébe költöznek, a férfiaknál itt is nyolcvan feletti a mezőny. A tőrözők ugyanakkor jövő héten vívnak junior ob-t, a mostani víkenden a férfiak a franciaországi Aix-en-Provance-ban, a nők Zágrábban szerepelnek junior Világkupán. 

Az említett nagy mezőnyök mellett azért lesznek neves hiányzók is. A nevezések alapján nem utazik Franciaországba a felnőtt Vk-n kiemelt Szemes Gergő, illetve nem lép pástra Budapesten a felnőtt kardcsapat világbajnoka, Battai Sugár. Két, korosztályában a legjobbak közé tartozó tehetségünk ugyanis az előző hétvégét is utazással, és vívással töltötte, a párizsi Vk-n, illetve a tuniszi GP-n. A korosztályos világversenyeken viszont természetesen ott lesznek majd legjobbjaink. 

Valamennyi egyéni versenyt szombaton, a csapatokat vasárnap rendezik, honlapunk az összes eseményről beszámol. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események