Junior Vk-dömping – közel két év után

dec 3, 2021 | Hírek

Közel két esztendeje, egész pontosan 2020 februárjában rendeztek legutóbb junior Világkupa-versenyt a pandémia miatt. A hétvége az újrakezdésé: minden fegyvernemben lesz Vk, magyar indulókkal. 

2020 februárjában számolt be honlapunk legutóbb junior Világkupáról. Ezt követően a korosztályos Európa-bajnokságot még megrendezték Porecban, azóta viszont a koronavírus átírtra a versenynaptárt. Az idei kadet és junior vb-t ugyan megrendezték Kairóban, a magyar válogatott több más nemzettel egyetemben a bizonytalan helyzetben nem indított csapatot. 

Így aztán ezen a hétvégén jött el az ideje annak, hogy a junior – vagy azóta azzá lett… – korosztály ismét nemzetközi szinten bizonyítson. Most viszont igazán kijelenthető, hogy azonnal a közepébe vágnak – szúrnak… – a mieink, mivel mind a hat fegyvernemben Világkupa-forduló lesz a hétvégén. A nevezések alapján pedig valamennyi szakág a maximális, tizenkét fordulóval vesz részt az “újranyitásban”, úgyhogy igazán lesz kikért szorítani szombaton és vasárnap… Persze, az esélyekről ekkora szünet után teljesen felesleges értekezni, ez most igazán egy ugrás az ismeretlenbe…

Férfi és női tőrben, valamint női kardban egyéniben és csapatban, párbajtőrben és férfi kardban csak egyéniben lesz Vk-forduló. A helyszínek: Sosnowiec (kard), Luxemburg (párbajtőr), Leszno (férfi tőr), Temesvár (női tőr). 

Mindenhol: hajrá, magyarok!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események