Kalocsai Luca junior Világkupa-ezüstérmes

nov 19, 2022 | Hírek

Ezüstérmet nyert Kalocsai Luca a limai junior női tőr Világkupa-versenyen, Wolf Eszter a hetedik helyen végzett. Férfi tőrben nyolcaddöntőig jutottak a magyarok. Vasárnap a csapatversenyek következnek

Honlapunkon beszámoltunk korábban arról, hogy sportdiplomáciai kapcsolatainknak köszönhetően a dél-amerikaiak meghívására Peruban edzőtáborozott a junior tőrválogatott, és a tréning befejezését követően részt vesz a limai korosztályos Világkupa-versenyen. 

A javarészt az amerikai kontinensről érkező mezőnyben a hölgyeknél nagyon szép magyar siker született: Kalocsai Luca ezüstérmes lett, és ezzel pályafutása eddig legjobb korosztályos eredményét érte el. A Ludovika vívója veretlen csoportkörét követően simán jutott a legjobb nyolcig, ahol Wolf Esztert győzte le szoros meccsen 15:13-ra, utóbbi ezzel a hetedik helyen végzett, ugyancsak jár a gratuláció! Az elődöntős folytatásban egy újabb 15:13-as siker következett az ukrán Petrova ellenében, Luca a döntőben a brit Stutchburytől szenvedett vereséget. Ezüstérméhez neki és mesterének, Mazza Lorenzónak, valamint a válogatott edző Kiss Tibornak egyaránt gratulálunk. 

Kalocsai Luca, a Vk-ezüstérmes tőröző Kiss Tibor válogatott edző és Mazza Lorenzo mester társaságában.

Kovács Réka és Marosi Gréta a nyolcaddöntőig jutott, miként a férfiak versenyében Bagdány Albert, Bálint Álmos és Budaházy Ambrus. A limai junior tőr Vk-hétvége vasárnap a csapatversenyekkel folytatódik, hajrá, magyarok!

Eredmények. Junior férfi tőr egyéni Világkupa, Lima, 54 induló. A csoportmérkőzéseken: Bagdány Albert 6 győzelem/0 vereség, Bálint Álmos 4/1, Budaházy Ambrus 4/2, Skorka Csongor 4/2 (továbbjutottak). 

A legjobb 16 közé jutásért: Budaházy-Kim (amerikai) 15:5, Bagdány-Ariza (perui) 15:7, Bálint-Skorka 15:12.

Nyolcaddöntő: Bagdány-Mion (brazil) 13:15, Budaházy-An. Chen (amerikai) 8:15, Bálint-Al. Chen (amerikai) 13:15.

Végeredmény: 1. Ethan Um (amerikai), 2. William Kelly (amerikai), 3. Lorenzo Mion (brazil) és Ethan Xiao (amerikai), …9. Bagdány Albert, …13. Bálint Álmos, 14. Budaházy Ambrus, …20. Skorka Csongor.

Junior női tőr egyéni Világkupa, Lima, 36 induló. A csoportmérkőzéseken: Wolf Eszter 5 győzelem/0 vereség, Kalocsai Luca 5/0, Kovács Réka 4/1, Marosi Gréta 4/2 (valamennyien továbbjutottak). 

A legjobb 16 közé jutásért: Kalocsai-Custodio (perui) 15:1, Marosi-Mendoza (perui) 15:1, Kovács-Vizcarra (perui) 15:9.

Nyolcaddöntő: Kalocsai-Vianna (brazil) 15:8, Wolf-Burberry (brazil) 15:6, Marosi-Stutchbury (brit) 3:15, Kovács-Lee (amerikai) 12:15.

Negyeddöntő: Kalocsai-Wolf 15:13.

Elődöntő: Kalocsai-Petrova (ukrán) 15:13. 

Döntő: Kalocsai-Stutchbury (brit) 6:15.

Végeredmény: 1. Carolina Stutchbury (brit), 2. Kalocsai Luca (edző: Mazza Lorenzo, válogatott edző: Kiss Tibor), 3. Krisztina Petrova (ukrán) és Ariadna Tucker (spanyol), …7. Wolf Eszter (edző és válogatott edző: Kiss Tibor), 10. Kovács Réka, 11. Marosi Gréta.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események