Kardozóink az Év sportolója jelöltjei között

dec 28, 2021 | Hírek

Szilágyi Áron, Decsi András és a férfi kardcsapat is bekerült a legjobb három közé kategóriájában az Év sportolója választáson. A díjátadó január 6-án lesz a Nemzeti Színházban.

A tokiói olimpián kimagaslóan szereplő vívóink közül többen is érintettek a hagyományos Év sportolója választás végjátékában. A Magyar Sportújságírók Szövetsége és az M4 Sport által szervezett esemény keddi sajtótájékoztatóján jelentették be azt a 3-3 jelöltet, aki közül kikerül majd a végső győztes. A díjátadó, gálaműsorral összekötött eseményt január 6-án rendezik a Nemzeti Színházban. 

Vívóink közül háromba került Szilágyi Áron a férfiak, a kardcsapat az egyéni sportágak csapata, Decsi András az edzők kategóriájában. Ugyancsak bekerült a három jelölt közé a fogyatékosok kategóriájában Osváth Richárd és a kerekesszékes női tőrcsapat. 

Gratulálunk, hajrá, magyar vívás!

A sportágunkat érintő kategóriák jelöltjei.

AZ ÉV FÉRFI SPORTOLÓJA, nem sorrendben:
LŐRINCZ TAMÁS (birkózó – olimpiai bajnok, Európa-bajnok)
MILÁK KRISTÓF (úszó – olimpiai bajnok és ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok)
SZILÁGYI ÁRON (kardvívó – olimpiai bajnok és bronzérmes)

AZ ÉV EDZŐI, nem sorrendben:
CSIPES FERENC (Csipes Tamara és a női kajak négyes edzője)  
DECSI ANDRÁS  (Szilágyi Áron és a férfi kardválogatott edzője)
SELMECI ATTILA (Milák Kristóf  – korábbi – edzője)

AZ ÉV CSAPATA, nem sorrendben:

FÉRFI KARDCSAPAT (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron – vívók – olimpiai bronzérmesek)
RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA FÉRFIVÁLTÓ (Burján Csaba, Krueger John-Henry, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor – rövid pályás gyorskorcsolya – világbajnoki ezüstérmesek)
NŐI KAJAK NÉGYES (Bodonyi Dóra, Csipes Tamara, Kárász Anna, Kozák Danuta – olimpiai bajnokok)

AZ ÉV FOGYATÉKOS FÉRFI SPORTOLÓJA, nem sorrendben:

KISS PÉTER PÁL (parakajak-kenu – paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok KL1 – 200 m)
OSVÁTH RICHÁRD (kerekesszékes vívás – paralimpiai ezüstérmes, tőr egyéniben)
PÁLOS PÉTER (para-asztalitenisz – paralimpiai 1. hely)

AZ ÉV FOGYATÉKOS CSAPATA, nem sorrendben:

NŐI KEREKESSZÉKES TŐRCSAPAT (Magyar Paralimpiai Bizottság, Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna, Madarászné dr. Mező Boglárka, Hajmási Éva – paralimpiai bronzérem)
4×100 M GYORSÚSZÓ VÁLTÓ-VÁLOGATOTT (Magyar Paralimpiai Bizottság, Illés Fanni, Konkoly Zsófia, Pap Bianka, Payer Kata – paralimpiai 5. hely 4x100m gyors, Európa-bajnoki ezüstérem 4x100m gyors)
VEGYES PÁROS BOCCIAVÁLOGATOTT (Magyar Paralimpiai Bizottság, Szabó Alexandra, Hegedűs László – 2021-es Boccia Európa-bajnokság 2. helyezés)

Kapcsolódó hírek

2023/24: kezdünk!

A hétvégén valamennyi fegyvernemben megkezdődik az új szezon. Tőrben és kardban a junioroknak, párbajtőrben a kadetoknak és a junioroknak rendeznek Magyarkupa-fordulót, válogatót. Sok sikert mindenkinek!

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM