Kerekesszékes csapatbronz a végére

márc 25, 2019 | Hírek

Az egyik alapember, Dani Gyöngyi nélkül felálló női párbajtőr-válogatott lett bronzérmes a pisai Világkupa verseny zárónapján. A magyar küldöttség ezzel három ezüst- és két bronzéremmel végzett.

Dani Gyöngyit Mező Boglárka helyettesítette, és Thaifölddel kezdett a válogatott a negyeddöntőben. Ez a siker összejött, azonban a folytatásban Hongkong ellen semmi sem sikerült. Veres Amarilla próbalta meg a végén a lehetetlent, 14:5-re nyert is a hongkongi befejező emberrel szemben, de a hátrány túl nagy volt. Így maradt a bronzmeccs az ukránok ellen, amelyet végül, ha szorosan is, de megnyert a válogatott. A bronzérem dicséretes teljesítmény, gratulálunk a csapatnak és a mestereiknek!

A nap másik számában, a férfi tőrcsapatok versenyében Osváth Ricsi vezérletével nagyot küzdöttek az e fegyvernemben nem annyira jártas társak, és hozták a negyeddöntőbe kerülésért Korea ellen vívott nagyon fontos mérkőzést. Eztán sem játszottak alárendelt szerepet, de nem jött össze újabb bravúr, így végül a nyolcadik helyen végeztek. 

Ezzel a magyar csapat összességében három ezüst és két bronzérmet szerzett, tartja a helyét a világ élvonalában, a paralimpiai kvalifikáció szempontjából pedig különösen fontos pontokat szerzett.

Eredmények. Kerekesszékes Világkupa, Pisa.

Férfi tőr csapat, 12 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Korea 45:38. Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 28:45. Az 5-8. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 43:45. A 7. helyért: Magyarország-Ukrajna 36:45.

Végeredmény: 1. Kína, 2. Oroszország, 3. Olaszország, …8. Magyarország (Gergely István, Osváth Richárd, Zsolnai Sándor).

Női párbajtőr csapat, 10 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Thaiföld 45:38. Elődöntő: Magyarország-Hongkong 36:45. A 3. helyért: Magyarország-Ukrajna 45:43.

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Hongkong, 3. Magyarország (Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka, Veres Amarilla, edzők: Feczer Viktor, Kovács Iván, Nagy József).

Kapcsolódó hírek

2023/24: kezdünk!

A hétvégén valamennyi fegyvernemben megkezdődik az új szezon. Tőrben és kardban a junioroknak, párbajtőrben a kadetoknak és a junioroknak rendeznek Magyarkupa-fordulót, válogatót. Sok sikert mindenkinek!

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM