Keszei Kira is a Berzeviczy ösztöndíjasok között

márc 13, 2024 | Hírek

Újabb harminc élsportoló tanulmányát finanszírozza a 11. alkalommal meghirdetett Berzeviczy Albert Ösztöndíj. Köztük szerepel a junior világbajnok kardozó, Keszei Kira.

A BOM a Magyar Sportért Alapítvány Berzeviczy Albert Ösztöndíjasainak névsora 30 élsportolóval bővül, akik összesen 31 millió forint támogatásban részesülnek tanulmányaik ideje alatt. A már jelenleg is a BOM Alapítvány támogatásával tanuló sportolók száma így 65 főre emelkedik.

Munkában a kuratórium, középen Fürjes Balázs.

Megtartotta kuratóriumi ülését a BOM Alapítvány, ahol kiválasztásra kerültek azok a sportolók, akik a jövőben Berzeviczy Albert Ösztöndíjasként folytathatják tanulmányaikat. Az ülésen részt vett Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja és elismerését fejezte ki a közel húsz éve működő civil szervezet sportért végzett munkájáért. 

Keszei Kira is az ösztöndíjasok között szerepel.

 A BOM Alapítvány tizenegyedik alkalommal hirdette meg sportolóknak szóló tanulmányi ösztöndíjprogramját, amelyre összesen 131 pályázat érkezett be, ami rekordszámú jelentkezés az elmúlt évek tekintetében. Az ösztöndíjra olyan versenyzők pályázhattak, akik önköltséges képzésben vagy állami ösztöndíjasként folytatnak felsőfokú tanulmányokat élsportolói karrierjük mellett. Ebben az évben 30 olyan fiatal tehetség került be a programba, akik már bizonyítottak olimpián, paralimpián, világ- vagy Európa-bajnokságon.

Sportágunk mindig is részesült az ösztöndíjakból, és így volt ez idén is. Keszei Kira, a junior világbajnok női kardcsapat tagja, a jogi egyetem hallgatója szerepel a listán, sok sikert kívánunk neki a sportban és az iskolapadban egyaránt!

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események