Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

febr 3, 2023 | Archív, Hírek

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

A felnőtt világbajnok  női kardcsapat kairói erőssége, Battai Sugár a jövő heti Vk-ra, illetve a korosztályos világversenyekre készül, ezért ezt az állomást kihagyta. Az már a nagyon erős mezőnyű plovdivi junior Vk előtt biztos volt, hogy Sugi csapattársa a junior Eb-n és a vb-n Spiesz Anna és Keszei Kira lesz. Sajnos, két tehetségünk már a legjobb 64 között éppen egymással került szembe – a honvédos Kira nyerte az asszót. A nyolcaddöntőben aztán, utolsó magyarként, ő is búcsúzott. Az amerikai színekben versenyző, Tatyana Nazlymovtól kapott ki 15:9-re, aki történetesen a korábbi világklasszis szovjet kardozó, Vlagyimir Nazlimov unokája. 

Keszei Kira ezúttal nyolcaddöntőig jutott.

A többiekről: a kérdés az volt a verseny előtt, ki végez majd a hazai ranglista negyedik helyén, ami könnyen érhet Eb- és vb-csapattagságot. Ez a kiskadet korú Csonka Dorottyának sikerült azzal, hogy 32-ig jutott. Ugyanez a három, már említett vívónkon kívül Bognár Lizának jött össze. 

A plovdivi junior kard Vk-hétvége szombati napján a férfi kardozók lépnek pástra. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Junior női kard egyéni Világkupa, Plovdiv, 123 induló. A csoportmérkőzéseken: Gömöri Gréta 5 győzelem/1 vereség, Csonka Dorottya 5/1, Keszei Kira 4/1, Spiesz Anna 3/2, Kónya Csenge 3/3, Masa Csenge 3/3, Bognár Liza 3/3, Pápai Zoé 2/3, Domonkos Emese 2/4, Tóth Nadin 2/4 (továbbjutottak), Brassai Dorottya 1/4, Kovács Zsanett 1/5 (kiestek). 

A legjobb 64 közé jutásért: Kónya-Serban (román) 15:5, Bognár-Milanova (bolgár) 15:12, Spiesz-Epitropova (bolgár) 15:7, Pápai-Lee (amerikai) 15:5, Domonkos-Porada (lengyel) 15:10Tóth-Liu (amerikai) 9:15, Masa-Hartmann (német) 10:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Csonka-Patrice (francia) 15:9, Keszei-Spiesz 15:5, Bognár-Nicolai (olasz) 15:14, Kónya-Fusetti (olasz) 8:15, Gömöri-Girardin (francia) 12:15, Pápai-Pak (amerikai) 3:15, Domonkos-Spica (olasz) 9:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Keszei-Bognár 15:4, Csonka-Spica (olasz) 6:15.

Nyolcaddöntő: Keszei-Nazlymov (amerikai) 9:15.

Végeredmény: 1. Toscane Tori (francia), 2. Tatiana Nazlymov (amerikai), 3. Zuzanna Lenkiewicz (lengyel) és Jenna Shoman (amerikai), …12. Keszei Kira, …22. Csonka Dorottya, …31. Bognár Liza, …36. Gömöri Gréta, …48. Spiesz Anna, …52. Kónya Csenge, …59. Pápai Zoé, …60. Domonkos Emese, …72. Masa Csenge, …91. Tóth Nadin, …100. Brassai Dorottya, …107. Kovács Zsanett.

Kapcsolódó hírek

Búcsú Batizi Sándortól

A Batizi-Benkő Vívócsarnokban, Gödöllőn, Batizi Sándor második otthonában vettek végső búcsút a 90. évében elhunyt nagyszerű mestertől.

Nem volt vidám a nürnbergi vasárnap

A kadet tőr európai körverseny vasárnapja nem hozott magyar sikereket. Női egyéniben három vívónk volt 32-ben, a férfi csapat a 9. helyen zárt.

A Honvéd és a BVSC nyerte a párbajtőrcsapat Mk-t

A BHSE nagyon erős csapattal, egy tussal verte az örök rivális Vasast, a férfi párbajtőrcsapat Magyar Kupa döntőjében. A nőknél a BVSC biztosan győzött.

elismerések a magyar vívósportnak

Négy elismerést vehetett át a Csampa Zsolt elnök vezette magyar delegáció a Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán. Gratulálunk az érintetteknek!

Távoli helyszíneken a jövő világversenyei

A Nemzetközi Vívó Szövetség egyiptomi kongresszusán többek között döntöttek a 2025-ös és 26-os világversenyek színhelyéről. Egy európai város szerepel a listán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM