Készen áll a magyar válogatott a kadet és junior Eb-re

febr 23, 2022 | Hírek

Csampa Zsolt elnök vezetésével megtartotta kiutazó értekezletét a kadet és junior válogatott az újvidéki, február 26. és március 7. közötti Európa-bajnokságra. Mindenki rajtra kész, hajrá, magyarok!

Magasan a léc! Két esztendővel ezelőtt, a horvátországi Porecben rendezték a legutóbbi kadet és junior Európa-bajnokságot, miután a tavalyi hasonló esemény a koronavírus miatt elmaradt. Akkor négy arany-, egy ezüst- és öt bronzéremmel a második helyen végzett a küldöttség az éremtáblázaton. A két éve, és most is kimagaslónak számító szereplés természetesen nem lehet értékmérő, elvégre ennyi idő alatt gyakorlatilag teljesen kicserélődtek a korosztályok. Ennek ellenére a múlt kötelez – a minden tekintetben újjáalakuló magyar küldöttség ezúttal is képes lehet szép eredményekre a szombaton kezdődő eseményen. 

Csampa Zsolt elnök, Tamás Henriette főtitkár és Boczkó Gábor szövetségi kapitány gratulált a fiataloknak a válogatottság kiharcolásához.

A népes csapat kiutazó értekezletét szerdán tartották a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban, ahol Csampa Zsolt, a szövetség elnöke, Tamás Henriette főtitkár és Boczkó Gábor szövetségi kapitány egyaránt gratulált a válogatottaknak a szereplés kiharcolásához, illetve sok sikert kívánt az Európa-bajnokságra. 

Kiutazó értekezleten a magyar korosztályos válogatott.

Természetesen a jelenlegi járványügyi helyzetben ez az Eb nem olyan lesz, mint a korábbiak, ám a lényeg: mindenki ott lehet, aki kiharcolta a helyét. A vezetőség külön felhívta a figyelmet arra, hogy mindenki olvassa el honlapunkon az Eb magatartási szabályzatát, amelyet jelen szituációban szigorúan be kell tartani. 

Az Európa-bajnokság első versenynapján, szombaton, a junior férfi kardozók és a női tőrözők lépnek pástra. Honlapunk péntektől minden nap, helyszíni beszámolóban tudósít a történtekről. Hajrá, magyarok!

Az újvidéki kadet és junior Európa-bajnokságra utazó magyar küldöttség.

Az újvidéki junior és kadet Európa-bajnokságon (február 26-március 7.) részt vevő magyar válogatott. Juniorok. Férfi kard: Vigh Benedek (Vasas), Tóth Bertalan (TFSE), Petrucz Mirkó (BVSC), Pintér Levente (Honvéd). Férfi párbajtőr: Kovács Gergely (Honvéd Szondi), Hamilton-Meike Jonathan (Vasas), Keszthelyi Zsombor (Honvéd), Bartkó Levente (MTK). Férfi tőr: Szemes Gergő (FTC), Bagdány Albert (Szigetszentmiklós), Mihályi Andor (Ludovika), Bálint Álmos (Ludovika). Női kard: Battai Sugár (Debreceni EAC), Szűcs Luca (BVSC), Beviz Dorottya (Vasas), Keszei Kira (Honvéd). Női párbajtőr: Muhari Eszter (Honvéd), Büki Lili (Tata), Salamon Réka (Honvéd Szondi), Gachályi Gréta (AVA Békéscsaba). Női tőr: Kalocsai Luca (Törekvés), Kovács Réka (Honvéd), Kollár Anna (Törekvés), Nekifor Erika (Törekvés). 

Kadetok. Férfi kard: Vajda Oszkár (TFSE), Hanzély Zsombor (TFSE), Péch Kornél (KVSE), Godó Frigyes (BVSC). Férfi párbajtőr: Kó Ágoston (BVSC), Pelle Domonkos (Honvéd), Horváth Ádám (FTC), Farkas Bulcsú (PTE-Pécsi EAC). Férfi tőr: Bagdány Albert (Szigetszentmiklós), Bálint Álmos (Ludovika), Horváth Keán (FTC), Budaházy Ambrus (Ludovika). 

Női kard: Spiesz Anna (Vasas), Kovács Zsanett (Törökbálint), Domonkos Emese (Vasas), Bognár Liza (Vasas). Női párbajtőr: Pátri Maja (Balaton), Gachályi Gréta (AVA), Wimmer Dorina (MTK), Fábián Kamilla (Vasas). Női tőr: Kollár Anna (Törekvés), Polonyi Petra (Halásztelek), Marosi Gréta (Törekvés), Papp Jázmin (Csomorkány). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események