Készül a versenynaptár – hamarosan kezdődhet a 2021/22-es szezon!

szept 6, 2021 | Hírek

Boczkó Gábor sportigazgató mesél honlapunknak arról, hogy miként kezdődhet hamarosan a 2021/22-es szezon. A hétvégén európai kongresszus lesz, az Eb és a nemzetközi idény is szóba kerül. 

A tokiói olimpia emléke még élénken él, elvégre alig egy hónapja fejeződtek be a vívóversenyek. Az élet azonban villámsebesen halad tovább, hamarosan kezdődik a 2021/22-es versenyszezon, októberben pedig a tervek szerint Európa-bajnokságot rendeznek Plovdivban. A pandémia miatt természetesen számos kérdés vetődik fel a “hogyan tovább?”-bal kapcsolatosan, erre kerestük a választ Boczkó Gábor sportigazgatóval (képünkön). 

“A versenynaptár első változatát, az úgynevezett 1.0-ás verziót a válogatottak vezetőedzői elkészítették. A tervezet most halad a maga útján, megtárgyalják a fegyvernemi bizottságok, a szakmai bizottságok, majd végül az elnökségek kell elfogadnia. A szövetségi kapitánynak rögzítenie kell a válogatási elveket, azokat is jóvá kell hagyni. A hónap végén, legkésőbb október elején reményeink szerint idehaza rendben elkezdődhet a 2021/22-es versenyszezon.” – nyilatkozta korábbi olimpiai ezüstérmes, világbajnok párbajtőrözőnk. 

Boczkó Gábor elmondta azt is, hogy az említett, 1-0-ás verzióban szerepelnek a nemzetközi versenyek, ugyanakkor ezzel kapcsolatosan bőven akadnak kérdőjelek. A junior Világkupákat a tervek szerint november elején, a felnőtt Világkupákat november végén kezdik az eredeti kiírás alapján. A kadet európai körversenyek véglegesítése ezen a héten történik meg, méghozzá az európai szövetség szocsi kongresszusán. 

“Harminc éves az európai szövetség, ezt is megünnepli a hétvégén a kongresszus. Az elnök minden bizonnyal az orosz Sztanyiszlasz Pozdnyakov marad, ő az egyedüli jelölt a posztra. Újraválasztják a végrehajtó bizottságot, az úgynevezett COMEX-et is. Ennek mostanáig én is tagja voltam, és Csampa Zsolt elnök úr támogatását élvezve ismét beadtam jelentkezésemet. Az ülés és a szavazás egyébként ‘hibrid’ módon történik. Akik a koronavírus miatt nem tudnak, vagy nem akarnak elutazni a tisztújító kongresszusra, azok is leadhatják voksukat.” – mondta a sportigazgató. 

Az Európa-bajnoksággal kapcsolatosan Boczkó Gábor annyit mondott, hogy az október közepére tervezett plovdivi esemény költségvetését és körülményeit is ellenőrzik, de valószínűleg nem lesz akadálya a rendezésnek. Magyar részről a vezetőedzők teszik majd le javaslatukat a válogatottra, a sportigazgató reméli, hogy minél erősebb keret utazik majd Bulgáriába. A nemzetközi szövetség elő eseményére sem kell már sokáig várni, ami ráadásul Budapesthez kötődik. Szeptember végén ugyanis itt rendezik a nemzetközi bírói vizsgát, amely több magyarnak ad így lehetőséget, hogy megszerezze a “nemzetközi jogosítványt”. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események