Két bronzérem Plovdivból

febr 5, 2023 | Hírek

A férfi (Petrucz Mirkó, Péch Kornél, Vajda Oszkár, Vigh Benedek) és a női (Csonka Dorottya, Domonkos Emese, Keszei Kira, Spiesz Anna) kardcsapat is bronzérmet nyert a plovdivi junior Vk-n, gratulálunk

A plovdivi “kettős” junior Világkupa vasárnap a csapatversenyekkel zárult, amely a nők viadalával kezdődött. Tavalyi Európa-bajnok és vb-ezüstérmes junior csapatunkhoz képest egyedül Keszei Kira volt itt az akkoriak közül, Ketten “kiöregedtek”, Battai Sugár pedig ezen az eseményen nem indult. Fentiek tükrében a bronzérem kifejezetten szép teljesítmény a Csonka Dorottya, Domonkos Emese, Keszei Kira, Spiesz Anna összeállítású csapattól. Így vélte ezt Gulácsi Ferenc válogatott edző is, aki hozzátette: reméli, hogy Sugival kiegészülve bárkit képes majd legyőzni a junior női kardcsapat! Így legyen! A plovdivi elődöntőbe Üzbegisztán sima, 45:28-as legyőzésével került be a válogatott, majd a házigazda bolgároktól szenvedett 45:37-es vereséget. A bronzéremért a tavalyi korosztályos vb-aranyérmes franciákat verték a hölgyek 45:40-re, ami kifejezetten értékes sikernek számít. 

Csonka Dorottya, Spiesz Anna, Keszei Kira és Domonkos Emese.

Délután a férfiak következtek, és a Petrucz Mirkó, Péch Kornél, Vajda Oszkár, Vigh Benedek összeállítású válogatott lekopírozta a hölgyek teljesítményét, legalábbis abból a szempontból mindenképp, hogy ugyancsak bronzérmet szerzett. A Neuhold Sándor válogatott edző keze alatt dolgozó társaság Törökország 45:37-es legyőzése után a negyeddöntőben, bravúros vívással a favorit olaszokat verte 45:38-ra a negyeddöntőben. A későbbi győztes franciákat is megszorongatták a magyarok (39:45), majd a bronzéremért a 2021-es junior vb-aranyérmes Egyiptomnál bizonyultak 45:41-re jobbnak a mieink. A budapesti Vk-ezüst után ez a bronz ismét bizonyította, hogy előrébb és előrébb tart a korosztály – várjuk Szilágyi Áronék utódjait…  Neuhold Sándor is elégedetten nyilatkozott a verseny után, kiemelte a jó csapatszellemet és a küzdeni tudást.

Vajda Oszkár, Péch Kornél, Vigh Benedek és Petrucz Mirkó.

Gratulálunk a vívóknak, a válogatott edzőknek és a mestereknek a két, értékes bronzéremhez!

Eredmények. Junior férfi kardcsapat Világkupa, Plovdiv, 19 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Törökország 45:37 (Vigh +8, Péch +1, Vajda -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 45:38 (Vajda +5, Petrucz +1, Vigh +1).

Elődöntő: Magyarország-Franciaország 39:45 (Vigh +3, Vajda -2, Petrucz -7).

A 3. helyért: Magyarország-Egyiptom 45:41 (Vajda +6, Péch 0, Vigh -2).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Üzbegisztán, Magyarország (Petrucz Mirkó, Péch Kornél, Vajda Oszkár, Vigh Benedek, válogatott edző: Neuhold Sándor, edzők: Varga József, Kocsis Zsolt, Patócs Ákos, Kósa Miklós).

Junior női kardcsapat Világkupa, Plovdiv, 11 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Üzbegisztán 45:28 (Spiesz +7, Keszei +7, Csonka +3).

Elődöntő: Magyarország-Bulgária 37:45 (Keszei +2, Spiesz +2, Domonkos -5, Csonka -7).

A 3. helyért: Magyarország-Franciaország 45:40 (Keszei +2, Spiesz +2, Csonka +1).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Bulgária, 3. Magyarország (Csonka Dorottya, Domonkos Emese, Keszei Kira, Spiesz Anna, válogatott edző: Gulácsi Ferenc, edzők: Kósa Miklós, Sárközi Gergely, Ravasz Etele). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események