Két kerekes ezüst

nov 16, 2019 | Hírek

Hajmási Éva (női kard) és Osváth Richárd (férfi tőr) révén két ezüstérmet nyert a magyar küldöttség az amszterdami olimpiai kvalifikációs kerekesszékes Világkupa-verseny második napján. Gratulálunk!

Hajmási Éva nagyszerű formában vívta végig a napot, eltávolítva a női kard mezőnyéből az ázsiai riválisokat, többek közt a világbajnok kínai Biant. A döntőben Évi későn ébredt, de a jövőre nézve értékes tapasztalatokat szerzett a fiatal lengyel Drozd ellenében, aki megérdemelten nyerte meg a versenyt. Veres Amarilla kézsérülése nem jött rendbe, így visszalépett, ezzel kérdésessé vált a női párbajtőrcsapat szereplése is.

Hajmási Évi és Osváth Ricsi egyaránt ezüstnek örülhetett.

A férfi tőrvívók mezőnyében Osváth Richárd magabiztos vívással jutott az elődöntőbe, aztán nagy küzdelmet folytatott ázsiai vetélytársaival, először egyetlen találattal nyert, majd a döntőben ugyanilyen különbséggel maradt alul a kínai Szun ellenében.

Női kard B kategóriában Dani Gyöngyi a főtábláig jutott, először kísérletezett ebben a fegyvernemben. Mező Boginak rossz napja volt, de paralimpiai kijutását nem fenyegeti komoly veszély. Tarjányi István a 16 között zárt.

Eredmények. Kerekesszékes olimpiai kvalifikációs Világkupa, Amszterdam. Férfi tőr egyéni A kategória, 51 induló. Nyolcaddöntő: Osváth-Nagajev (orosz) 15:8. Negyeddöntő: Osváth-Gavrilenkov (orosz) 15:8. Elődöntő: Osváth-Csen (kínai) 15:14. Döntő: Osváth-Szun (kínai) 14:15.

Végeredmény: 1. Szun (kínai), 2. Osváth Richárd (edző: Beliczay Sándor és Szirmai Benedek), 3. Csen és Zsong (kínaiak).

Férfi párbajtőr egyéni B kategória, 34 induló. Nyolcaddöntő: Tarjányi-Rzasa (lengyel) 7:14.

Végeredmény: 1. Coutya (brit), 2. Kuzjukov (orosz), 3. Guissone (brazil) és Peter (francia ),…12. Tarjányi István.

Női kard egyéni A kategória, 38 induló. Nyolcaddöntő: Hajmási-Trigilia (olasz) 15:6. Negyeddöntő: Hajmási-Bian (kínai) 15:6. Elődöntő: Hajmási-Vang (kínai) 15:14. Döntő: Hajmási-Drozd (lengyel) 15:8.

Végeredmény: 1. Drozd (lengyel), 2. Hajmási Éva (edző: Erdei Péter), 3. Vang (kínai) és Breus (ukrán).

Női kard egyéni B kategória, 24 induló. Nyolcaddöntő: Mező-Kecurijani (georgiai) 5:15.

Végeredmény: 1. Pasquino (olasz), 2. Tan (kinai), 3. Fedota és Doloh (ukránok), …16. Mező Boglárka, …18. Dani Gyöngyi.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Élő eredmények

Közelgő események