Két magyar a szocsi főtáblán

febr 25, 2022 | Hírek

A kiemelt Kun Anna és Kardos Edina jutott a legjobb 64 közé a Szocsiban zajló női párbajtőr Világkupán. A két magyar szombaton folytatja a versenyt, vasárnap csapatverseny következik. 

Vélhetően a közelmúlt történései is tehetnek arról, hogy végül mindössze 101 vívó állt rajthoz a női párbajtőrözők Szocsiban rendezett Világkupáján. Hét magyar is ott volt a mezőnyben, ugyanakkor két válogatottunk, Muhari Eszter és Büki Lili nem utazott el a többiekkel, mivel ők vasárnap az újvidéki junior Európa-bajnokságon lépnek pástra. 

Kardos Edina a csoportkörből közvetlenül a főtáblára jutott.

Az erőviszonyokat jól jelzi, hogy a világranglistán legmagasabban rangsorolt magyar, Kun Anna, 37. helyével becsúszott tizenhatodikként a kiemeltek közé, ezért legjobbunknak nem kellett vívnia a szombati főtábláért. Hamarosan követte őt Kardos Edina is, aki a csoportkörben négy győzelme mellett egy vereséget szenvedett el, és ezzel további folytatás nélkül jutott a legjobb 64 közé. 

A többieknek ugyanakkor ez nem sikerült. A nem túl népes, ám rendkívül masszív mezőnyben Gnám Tamara és Tóth Jázmin nem jutott túl a fordulón. Mindez sikerült Borsody Emmának, Nagy Kingának és Dékány Kingának, ám meccset nyerni nem tudtak a direkt kieséses folytatásban. Legközelebb Nagy Kinga állt ehhez, aki egyetlen találattal kapott ki hongkongi riválisától. 

Folytatás szombat reggel, míg a Világkupa csapatversenyét vasárnap rendezik. 

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Szocsi, 101 induló. A csoportmérkőzéseken: Kun Anna (kiemelt), Kardos Edina 4 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Dékány Kinga 3/2, Borsody Emma 3/3, Nagy Kinga 3/3 (továbbjutottak), Gnám Tamara 1/4, Tóth Jázmin 1/5 (kiestek). 

A legjobb 64 közé jutásért: Borsody-Jonas (német) 12:15, Nagy-Chu (hongkongi) 8:9, Dékány-Baba (japán) 10:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Kardos-Ndolo (német), Kun-Lee (koreai).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események