Két nyolcaddöntő a junior női kard Világkupán

febr 10, 2019 | Hírek

Pusztai Liza nélkül vett részt a magyar junior női kardválogatott a plovdivi Világkupán. Az erős versenyen ketten, a kadet korú Báthory Kata és Bérczy Dorottya végzett a nyolcaddöntőben.

A kadetok előtt tulajdonképpen le a kalappal… A nagyon erős plovdivi junior Világkupa-versenyen – a jelentősebb nemzetek közül egyedül a franciák hiányoztak – ugyanis öt magyar jutott el a legjobb 32-ig, és abból négy kadet korú volt… Igazából a “nagy átlagra” a hiányzó Pusztai Liza nélkül sem lehetett panasz, elvégre 12-ből tizenegyen jutottak be a 64-es főtáblára. Aztán ott már alaposan megrostálódott a mezőny, búcsúzott Nagy Valentina, Beviz Dorottya, Kern Bianka, Missurai Pálma és Pótz-Nagy Fanni

A “kicsik” viszont jeleskedtek: Battai Sugár, Szűcs Luca, Keszei Kira és Báthory Kata győzelemmel kezdte a főtáblát, mellettük Bérczy Dorottya jutott túl ezen a körön. A 32-ben esett ki Sugi, Luca és Kira, igaz, mindhárman nagyon megnehezítették rangos riválisuk dolgát. Battai amerikai, Szűcs és Keszei orosz ellenféltől szenvedett vereséget. Sikerült viszont a 16 közé jutás Dórinak és Katának. Bérczy a román Tipiscát verte 15:9-re, Kata pedig az egyik legjobb lengyelt, Cieslart iskolázta le 15:6-ra. Utóbbinak nem csupán ez pályafutása eddigi legértékesebb skalpja, hanem azt is jelentette, hogy ezzel helyet követelt magának a korosztályos Európa-bajnoki válogatottban. 

Báthory Kata kadetként szerepelt legeredményesebben a magyarok közül a plovdivi junior Világkupán.

Az újabb bravúr már nem sikerült, mindketten esélyesebbtől szenvedtek vereséget a nyolcaddöntőben. Kata az orosz Sorohovától 15:11-re, Dorottya a hazai kedvenc bolgár Ilijevától kapott ki 15:10-re, így az éremért már nem vívhatott magyar. Lizával majd reményeink szerint ez másként lesz…

Eredmények. Junior női kard egyéni Világkupa, Plovdiv, 105 induló. A csoportmérkőzéseken: Szűcs Luca 6 győzelem/0 vereség, Koós Gréta 4/1, Battai Sugár 4/2, Keszei Kira 4/2, Báthory Kata 4/2, Kern Bianka 4/2, Nagy Valentina 4/2, Beviz Dorottya 3/2, Bérczy Dorottya 3/3, Pótz-Nagy Fanni 3/3, Missurai Pálma 2/4 (továbbjutottak), Fenyősi Zita 1/5 (kiesett).

A legjobb 64 közé jutásért: Pótz-Nagy-Singer (német) 15:7, Missurai-Ventura (spanyol) 15:4. 

A legjobb 32 közé jutásért: Keszei-Jelkina (orosz) 15:8, Báthory-J. Cieslar (lengyel) 15:9, Battai-Nagy 15:9, Bérczy-Taricco (olasz) 15:11, Szűcs-Bartosz (lengyel) 15:6, Beviz-Tipisca (román) 11:15, Kern-Drozd (orosz) 8:15, Koós-Andaloro (olasz) 11:15, Pótz-Nagy-Kudrjajeva (orosz) 11:15, Missurai-Johnson (amerikai) 8:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Bérczy-Tipisca (román) 15:9, Báthory-Z. Cieslar (lengyel) 15:6, Keszei-Koroljeva (orosz) 13:15, Battai-E. Johnson (amerikai) 13:15, Szűcs-Drozd (orosz) 11:15.

Nyolcaddöntő: Bérczy-Ilijeva (bolgár) 10:15, Báthory-Sorohova (orosz) 11:15.

Végeredmény: 1. , 2. , 3. és , …14. Báthory Kata, …16. Bérczy Dorottya, 17. Szűcs Luca, 25. Battai Sugár, …28. Keszei Kira, …37. Koós Gréta, …43. Kern Bianka, 44. Nagy Valentina, …49. Beviz Dorottya, …56. Pótz-Nagy Fanni, …64. Missurai Pálma, …89. Fenyősi Zita.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események