Kezdődhet az európai kadet körversenysorozat!

szept 10, 2021 | Hírek

Fontos döntéseket hozott az európai szövetség végrehajtó bizottsága. Ennek alapján október első hétvégéjétől kezdődhet a kadet körversenysorozat. A plovdivi Eb-ről a szombati közgyűlés dönt Szocsiban.

Harmincadik születésnapját ünnepi közgyűléssel, egyben elnökválasztással köszönti szombaton az Európai Vívó Konföderáció, azaz az európai szövetség. Az eseményen a magyar szövetséget Csampa Zsolt elnök, valamint az az alelnök Kamuti Jenő képviseli, aki három évtizeddel ezelőtt életre hívója, egyben első elnöke volt az európai testületnek. 

A közgyűlés helyszíne Szocsi. Az olimpiai parkban rendezték a 2018-as kadet és junior Európa-bajnokságot.

Ezt megelőzően azonban fontos, az előttünk álló szezont érzékenyen érintő témákról tárgyalt a végrehajtó bizottság, melynek tagja Boczkó Gábor. A magyar szövetség sportigazgatója a következőket nyilatkozta honlapunknak Szocsiból, az esemény helyszínéről. 

“A végrehajtó bizottság elfogadta az előkészített kadet európai körversenyek naptárát, így nincs akadálya annak, hogy a bennünket is minden szempontból érintő sorozat meginduljon. Ráadásul már október első hétvégéjén hazai versenyekkel. Gödöllőn a férfi és női kardozók, Budapesten a férfi és női párbajtőrözők léphetnek majd pástra. Ennek alapján véglegesíthetjük majd a korosztály hazai, válogatási versenynaptárát is. Az október közepére tervezett, plovdivi felnőtt Európa-bajnokság körülményei viszont több szempontból sem megnyugtatóak. Ezért a végrehajtó bizottság úgy döntött, hogy a közgyűlés elé bocsátja a rendezés mellett, illetve ellene szóló tényezőket. Ezek alapján szavaz majd a rendezésről a szombati közgyűlés.”

Az is kiderült, hogy a 2022-es kadet és junior Európa-bajnokságra Újvidék, az U23-as Eb-re Tallinn, a felnőtt Eb-re pedig Antalya és Bázel adta be pályázatát. Érdekesség, hogy 2023-ban Krakkóban rendezik az Európai Játékokat, és gyakorlatilag elkészült az a megállapodás, melynek alapján Baku után ismét szerepel a műsorban a vívás. Ami egyben azt is jelentené, hogy az esemény versenyein egyben Európa-bajnoki érmeket is osztanának. 

Kapcsolódó hírek

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

KADET NŐI FÉRFI KARD KV –GÖDÖLLŐ 2023.10.14-15 – ELŐTERJESZTÉS

Egyéni: Amennyiben egyesületi költségen versenyző indulni kívánna, úgy kérjük az egyesületeket a versenyzők nevezésére az MVSZ információs rendszerében. FONTOS!  Az információs rendszerbe való nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, végső nevezés az...

KADET NŐI FÉRFI PBT KV – BUDAPEST 2023.10.14-15 – ELŐTERJESZTÉS

Egyéni: Amennyiben egyesületi költségen versenyző indulni kívánna, úgy kérjük az egyesületeket a versenyzők nevezésére az MVSZ információs rendszerében. FONTOS!  Az információs rendszerbe való nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, végső nevezés az...

VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ ÉS diákolimpia – felhívás

VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ ÉS DIÁKOLIMPIA - FELHÍVÁS VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ - Jelentkezési lap

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM