Kézen fogva – hetedik a férfi és a női kardcsapat

jan 17, 2022 | Hírek

A tbiliszi kardcsapat Világkupa-versenyen a magyar férfi és a női válogatott egyaránt a 7. helyen végzett. Különösebben egyik csapat sem dicsérhető, inkább a hölgyek teljesítménye mondható jobbnak.

Gyakorlatilag egész nap párhuzamosan haladt egymással a magyar férfi (Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Péch Miklós, Szatmári András) és a magyar női (Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca) kardcsapat. A kötelezőnek mondható nyolcaddöntőt mindkét együttes hozta, a férfiak könnyebben Hongkong (45:27), a nők nehezebben Azerbajdzsán (45:43) ellenében. 

Gémesi Csanád, Péch Miklós, Iliász Nikolász, Szatmári András.

A negyeddöntőben viszont ékesen kiderült, hogy a hiányzó kulcsemberek, Szilágyi Áron, illetve Márton Anna nélkül nem egyszerű… A fiatal orosz férfi csapat, illetve a világbajnok francia női csapat ellen egyaránt 37:45-ös vereséget szenvedtek a mieink. A különbség éppen “határesetnek” mondható, nem bántó, ám nem is “bravúrközeli” ez az eredmény. A következő kör ugyancsak vereséggel ért véget mindkét válogatottunk számára, itt már azért Áron ide, az ugyancsak hiányzó Decsi Tomi oda, a férfiaknál igencsak akad hiányérzet. Elvégre az 5-8. helyért Egyiptomtól kaptak ki a magyarok, ráadásul úgy, hogy Iliász Nikolász a hetedik asszóban vívott egy 17:1-et (nem tévedés…!), ám ez is kevésnek bizonyult, 41:45 lett a vége… 

Katona Renáta, Battai Sugár, Szűcs Luca és Pusztai Liza.

A nők a spanyoloktól meglepetésre vereséget szenvedő olaszokkal kerültek össze ugyanitt, a 43:45-ös vereség a tisztes helytállás kategóriájába sorolható. Hogy azért valamicske jó szájíz jusson a végére, a 7. helyért mindkét együttesünk szoros győzelmet aratott, köszönhetően elsősorban az erre a meccsre feljavuló Szatmári Andrásnak, illetve Katona Reninek. 

Összességében elmondható: egyik válogatottban sem volt olyan vívó, aki egész nap stabil, kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott volna, igaz ez két férfi olimpiai bronzérmesünkre, illetve a kulcsemberré előlépő Pusztai Lizire is. Ugyanakkor a hetedik helyezések kínos kudarcnak nem tekinthetőek, mindkét válogatottunk bőven javíthat még a szezon során – és bizonyosan fog is…!

Eredmények. Férfi kardcsapat Világkupa, Tbiliszi, 24 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Hongkong 45:27 (Gémesi +11, Iliász +6, Szatmári +1).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 37:45 (Iliász +2, Gémesi +1, Szatmári -11).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Egyiptom 41:45 (Iliász +12, Szatmári -6, Gémesi -10).

A 7. helyért: Magyarország-Franciaország 45:43 (Szatmári +11, Gémesi -2, Péch -2, Iliász -5).

Végeredmény: 1. Korea, 2. Németország, 3. Oroszország, …7. Magyarország (Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Péch Miklós, Szatmári András).

Női kardcsapat Világkupa, Tbiliszi, 25 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Azerbajdzsán 45:43 (Battai +6, Szűcs +4, Pusztai -3, Katona -5).

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 37:45 (Szűcs -2, Battai -3, Pusztai -3).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Olaszország 43:45 (Pusztai +5, Battai 0, Katona 0, Szűcs -7).

A 7. helyért: Magyarország-Lengyelország 45:44 (Katona +6, Battai +2, Pusztai -3, Szűcs -4).

Végeredmény: 1. Korea, 2. Franciaország, 3. Oroszország, …Magyarország (Battai Sugár, Katona Renáta, Pusztai Liza, Szűcs Luca).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események