Kialakultak a világbajnokság ágai (2. rész)

júl 5, 2019 | Hírek

A Pán-amerikai bajnokság után véglegesen kialakultak azok a világranglisták, melyek alapján elkészül a budapesti világbajnokság csapatversenyeinek direkt kieséses táblája. Elemzés magyar szemmel!

Mikulik Júlia (egyéniben indul), Márton Anna, Katona Renáta, László Luca (csapatban indul), Pusztai Liza, Gárdos Gábor vezetőedző.

NŐI KARDCSAPAT. A düsseldorfi Európa-bajnokság egyik legkellemesebb meglepetését szerezte ezüstérmével a Katona Renáta, László Luca, Márton Anna, Pusztai Liza összeállítású női kardcsapat. Az elődöntőben a világelső franciákat győzte le Gárdos Gábor válogatottja, és ezzel jelentőset lépett előre a világranglistán. Ennek köszönhető, hogy az olimpiai kvalifikáció szempontjából is kiemelkedően fontos budapesti világbajnokságon a nyolcaddöntőben Lengyelország lesz a mieink ellenfele. Természetesen őket sem szabad lebecsülni, ám ha a magyarok jó napot fognak ki, akkor össze kell jöjjön az a győzelem. Az ennél is nagyobb lépés a negyeddöntőben következne, ahol minden bizonnyal Olaszország lesz a rivális. És ez sem “lehetetlen küldetés”, még akkor sem, ha az itáliaiak jelenleg három hellyel, és több mint 50 ponttal előttünk állnak a világranglistán. És ha ez a meccs is összejönne… De erről ne is beszéljünk! Jussunk el odáig, és akkor lesz minek örülnünk, és lesz mit számolgatnunk!

A világranglista élmezőnye: 1. Franciaország 424 pont, 2. Oroszország 354, 3. Olaszország 292, 4. Egyesült Államok 264, 5. Korea 260, 6. Magyarország 241, 7. Kína 232, 8. Ukrajna 221.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország. Lehetséges negyeddöntő: Magyarország-Olaszország.

A csapatviadal versenynapjai: július 22. (a negyeddöntőkig), július 23.

László István válogatott másodedző, Budai Dorina, Muhari Eszter, Nagy Kinga, Kun Anna, Szabó Réka (tartalék), Kovács Iván válogatott edző.

NŐI PÁRBAJTŐRCSAPAT. A szezon során ért el szép részsikereket a szülés előtt álló, olimpiai bajnok Szász-Kovács Emesét nélkülöző fiatal női párbajtőrcsapat, ám a “nagy dobást” még várjuk. Mondjuk, Budapesten… A fegyvernem bemutatkozása utáni első évtizedben nagyhatalomnak számítottunk, ebből mára Emese káprázatos riói aranya, és egy nagyon tehetséges, feltörekvő korosztály maradt, élén Muhari Eszterrel, aki 17 esztendősen meghatározó egyéniségévé vált a felnőtt válogatottnak. Nem lesz egyszerű a világbajnoki kihívás, ugyanis az igazán nagy sikerért az ázsiai “Nagy Fal”-on kellene átverekedni magunkat. A nyolcaddöntőben a rendkívül erős Kína lesz az ellenfél, és ha összejönne a bravúr, akkor várhatóan a másik ázsiai klassziscsapat, Korea következne. A lelkesedés, a munka, az egység már adva van Kovács Iván vezetőedző válogatottjánál, bízzunk abban, hogy a legjobbkor érkezik majd a kiugró eredmény. Ennek eléréséért Budai Dorinának, Kun Annának, Muhari Eszternek és Nagy Kingának szurkolhatunk.

A világranglista élmezőnye: 1. Egyesült Államok 344 pont, 2. Lengyelország 330, 3. Oroszország 312, 4. Korea 287, 5. Kína 280, 6. Észtország 262, 7. Franciaország 239, 8. Olaszország 230, …12. Magyarország 174.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Kína. Lehetséges negyeddöntő: Magyarország-Korea.

A csapatviadal versenynapjai: július 20. (a negyeddöntőkig), július 21.

Mohamed Aida, Lupkovics Dóra, Kondricz Kata, Feczer Viktor válogatott edző, Pásztor Flóra (tartalék), Kreiss Fanni. 

NŐI TŐRCSAPAT. Legyünk őszinték, a budapesti világbajnokság reálisan nézve a nagy esély arra, hogy a női tőrcsapat lépjen egy hatalmasat előre az olimpiai kvalifikációért. És erre minden esélye megvan a Feczer Viktor vezette, Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida összeállítású válogatottnak. Az esztendő eddig nem teljesen úgy sikerült, ahogy szerettük volna, ám a legfontosabb verseny most következik! A fegyvernem különleges, az első négy helyet gyakorlatilag kibérelte magának a francia, az amerikai, az olasz és az orosz csapat, hatalmas bravúr lenne, az ide történő betörés. Ám a nyolc közé jutás, és ott a minél jobb eredmény elérése lehetséges. A világranglista alakulásának köszönhetően a nyolcaddöntőben Kanada lesz az ellenfél. Nem lesz könnyű a győzelem, ám ezúttal ez az “alap”, és a hölgyek képesek is erre! Minden további siker nagyon fontos lenne, és emlékszünk még arra, hogy Fanni bravúrjával nem is olyan régen az amerikaiakat is megverték a mieink egy Világkupa-versenyen. Márpedig ők lehetnének az ellenfeleink a negyeddöntőben…

A világranglista élmezőnye: 1. Franciaország 376 pont, 2. Egyesült Államok 352, 3. Oroszország 336, 4. Olaszország 328, 5. Japán 246, 6. Korea 232, 7. Kanada 221, 8. Németország 214, …10. Magyarország 188. 

Nyolcaddöntő: Magyarország-Kanada. Lehetséges negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok.

A csapatviadal versenynapjai: július 21 (a negyeddöntőig), július 22.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.