Kiírták a vezetőedzői pályázatokat

jan 13, 2022 | Hírek

Az esztendő első elnökségi ülését tartotta csütörtökön a Magyar Vívó Szövetség. 

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége megtartotta idei első elnökségi ülését. A hónap végén járnak le a szövetségi kapitányi, vezetőedzői és válogatott edzői szerződések. Ezért a szövetség új pályázatot ír ki a párizsi olimpia végéig ezekre a tisztségekre. A pályázat kiírása hasonló a korábbihoz, fegyvernemenként három pozícióra lehet majd pályázni, valamint a szövetségi kapitányi tisztségre. A hat fegyvernem esetében válogatott vezetőedzői, junior válogatott edzői és kadet válogatott edzői posztra lehet beadni az anyagot. 

A pályázati kiírások hamarosan elérhetők a honlapon.

A pályázatokat egy héttagú bizottság bírálja majd el, amelynek tagja a szakmai alelnök, a budapesti és a vidéki szövetség képviselője, valamint a három fegyvernem és a kerekesszékes szakág szakmai bizottságának vezetője. A pályázatokat a vívó szövetség honlapjáról lehet betölteni, a benyújtási határideje személyesen január 21. 17 óra, postai úton január 23. (postai bélyegzőn feltüntetett legkésőbbi dátum). A pályázat elbírálásának határideje január 28. A beosztás betölthetőségének időpontja: február 1. A veterán szakágaknak is kinevezték a fegyvernemi vezetőit, párbajtőrben Pap Jenő, kardban Takácsy László, tőrben Csák Attila lett. 

Elfogadták a kiemelt edzői program keretében megjelölt edzők listáját, melyet majd az EMMI fog véglegesíteni. Kinevezték a paralimpiai válogatott szövetségi kapitányát, a párizsi eseményig a jelenleg is ebben a tisztségben dolgozó Nagy József vezeti a kereksszékes szakágot.

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM