Kijelölte az elnökség a korosztályos vb-csapatot

márc 16, 2023 | Hírek

Elnökségi ülést tartott a Magyar Vívó Szövetség. Az eseményen többek között elfogadták a nagysikerű tallinni, kadet és junior Eb beszámolóját, továbbá elfogadták a plovdivi korosztályos vb csapatát.

Megtartotta újabb elnökségi ülését a Magyar Vívó Szövetség. Elsőként Csampa Zsolt elnök, egyben az ülés levezetője, gratulált a magyar küldöttség valamennyi tagjának a rendkívül sikeres kadet és junior Európa-bajnokság okán. Mint ismeretes, a nemrégiben befejeződött tallinni korosztályos Eb-n a magyar válogatott 8 arany-, 2 ezüst- és 7 bronzéremmel zárt, a legtöbb medált szerezte ezzel – mind az Eb éremtábláján, mind a saját történetében. 

Közvetlenül ehhez kapcsolódott a következő napirendi pont, ugyanis közeledik a korosztályos világbajnokság időpontja, amely április 1-jén kezdődik Plovdivban. Érdekesség, hogy húsz éven belül negyedik alkalommal rendezik a bolgár városban az eseményt. Boczkó Gábor szövetségi kapitány beszámolt arról, hogy a válogatott edzők valamennyi esetben a hazai ranglista alapján válogattak. Ezt az elnökség egyhangúlag jóváhagyta. 

Húsz éven belül negyedszer rendezik meg a plovdivi nemzetközi vásár területén a kadet és junior világbajnokságot. A magyar válogatott természetesen ott lesz az április 1-jén kezdődő eseményen.

Ezt követően döntések születtek az egyesületi támogatásokról, a kerekesszékes vívás támogatásáról, az iskolai vívás és az egyetemi vívás fejlesztéséről. Eldőlt, hogy a felnőtt vidékbajnokságot Szolnokon, az egyetemi bajnokságot Debrecenben vagy Budapesten rendezik. Az egyetemi világbajnokságot, az Universiadét a kínai Csengduban tartják, és a magyar válogatott teljes delegációval ott lesz az eseményen. Természetesen az olimpiai kvalifikációs szereplés előnyt élvez, viszont a vb indulóit leszámítva a legjobb magyar vívók indulását javasolja a szövetség. 

A plovdivi kadet és junior világbajnokságon (április 1-9.) részt vevő magyar válogatott. Szövetségi kapitány: Boczkó Gábor. Válogatott edzők: Salamon Beatrix, Kiss Tibor (női tőr), Szabó István, Mazza Lorenzo (férfi tőr), Galli Zsolt, Partali Csaba (női párbajtőr), Peterdi András, Eitner Kinga (férfi párbajtőr), Kovács Laura, Gulácsi Ferenc (női kard), Kósa Miklós, Neuhold Sándor (férfi kard). 

Kadetok. Női tőr: Kollár Anna (Törekvés), Badár Szonja (Halásztelek), Sperka Jázmin (Honvéd). Férfi tőr: Rubin Mattia (Zalaegerszegi VE), Gergely Zoltán (FTC), Orovecz Gergely (Honvéd). Női párbajtőr: Nagy Blanka (DSI Debrecen), Gachályi Gréta (Honvéd), Horváth Lotti (OVSE). Férfi párbajtőr: Balázs Bence (MTK), Pelle Domonkos (Honvéd), Horváth Márk (FTC). Női kard: Kónya Csenge (DEAC), Domonkos Emese (Vasas), Tóth Nadin (BVSC). Férfi kard: Vajda Oszkár (TFSE), Papp Zsadány (BVSC), Monori Mátyás (Vasas). 

Juniorok.
Női tőr: Wolf Eszter (Honvéd), Kollár Anna (Törekvés), Papp Jázmin (Csomorkány), Kalocsai Luca (Ludovika). Férfi tőr: Bagdány Albert (Ludovika), Szemes Gergő (FTC), Rubin Mattia (Zalaegerszeg), Budaházy Ambrus (Ludovika). Női párbajtőr: Wimmer Dorina (MTK), Kálmán Gyöngyvér (Honvéd), Salamon Réka (Tatabánya), Szarvas Rita (FTC). Férfi párbajtőr: Kovács Gergely (Tatabánya), Somody Soma (MTK), Csabai Máté (Vasas), Kulcsár Viktor (Vasas). Női kard: Battai Sugár (DEAC), Spiesz Anna (Vasas), Keszei Kira (Honvéd), Csonka Dorottya (Vasas). Férfi kard: Vigh Benedek (Vasas), Petrucz Mirkó (BVSC), Péch Kornél (KVSE), Tóth Bertalan (TFSE).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események