Kijelölték a csapatot az utánpótlás vb-re

márc 19, 2019 | Hírek

A lengyelországi Torunban rendezik április 6. és 14. között a kadet és junior világbajnokságot. A Magyar Vívó Szövetség elnöksége keddi ülésén kijelölte az eseményen részt vevő válogatottat.

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége elfogadta a szakmai javaslatot, és kijelölte az április 6. és 14. közötti, toruni kadet és junior világbajnokságon szereplő magyar csapatot. A mezőny hatalmas, a lebonyolítás pedig a tavalyihoz hasonló, a nemzetközi szövetség “tömbösítette” a rendszert, az első három napban rendezik a kardozók, a második háromban a tőrözők, a befejezés során a párbajtőrözők lépnek majd pástra Kopernikusz szülővárosában.

A célok magyar részről változatlanok, az utóbbi esztendőkben rendre nagyszerűen szerepeltek a mieink a korosztályos világversenyeken, és az esélyek most is adva vannak. Pláne a nagyszerűen sikerült foggiai Európa-bajnokság után, amelyről 5 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzéremmel tért haza a válogatott. A “zászlóvivő” természetesen Pusztai Liza, aki junior Európa-bajnokként veszi majd fel a versenyt – remélhetőleg az érmekért. Továbbá itt a junior vb-címvédő férfi párbajtőrcsapat, élén a felnőtt válogatottságra is aspiráló Nagy Dáviddal és Andrásfi Tiborral, valamint az újdonsült Eb-aranyérmes Koch Mátéval. A kadetok ugyancsak kimagaslóan szerepeltek Olaszországban, élén női párbajtőrben az egész szezonban kimagasló Muhari Esztivel, és inkább nem is sorolnánk tovább reménységeinket. 

Természetesen a foggiai szereplés nem megismételhető, már csak azért sem, mert a kadet csapatversenyek nem szerepelnek a műsorban. Ám a lényeg – érmeket, reményeink szerint aranyat is hoz majd haza Lengyelországból a válogatott! 

Döntés született arról is, hogy a szövetség évi rendes közgyűlését május 17-én, pénteken tartja majd meg az MVSZ. 

Csampa Zsolt elnök javaslatára határoztak továbbá arról is – a szakemberek kérésének megfelelően -, hogy a férfi kardcsapatot május 1-től egy másodedző segíti a jelenlegi vezető, Decsi András mellett.

Az ülés végén az elnök beszámolt a júliusi világbajnokság előkészületeiről. Minden az eredetileg tervezettek alapján halad, a nemzetközi szövetség delegációjával a jövő héten tárgyalnak a szervezőbizottság vezetői. A jegyárusítás a hónap végén kezdődik, a BOK-csarnok kapacitása 4800 fő – reméljük minél többször telik majd meg a létesítmény…

A toruni világbajnokságon (április 6-14.) részt vevő magyar válogatott. Kadetok. Férfi tőr: Szemes Gergő (FTC), Mihályi Andor (Törekvés), Tóth Gergely (Törekvés). Férfi kard: Horváth Gergő (Honvéd), Szántó Zoltán (Vasas), Ondrik Konrád (BVSC). Férfi párbajtőr: Kó Benedek (BVSC), Bartkó Levente (MTK), Keszthelyi Zsombor (AVA Békéscsaba). Női kard: Battai Sugár (Interfencing Debrecen), Szűcs Luca (BVSC), Keszei Kira (Honvéd). Női párbajtőr: Muhari Eszter (Honvéd), Büki Lili (Tata), Szarvas Rita (Fless). Női tőr: Nekifor Erika (Törekvés), Czékmán Luca (Szeged), Kalucsai Luca (Törekvés). 

Juniorok. Férfi tőr: Szemes Gergő (FTC), Mihályi Andor (Törekvés), Maior Mátyás (Törekvés), Nedeljkovic Mateja (UTE). Férfi kard: György Lehel (UTE), Rabb Krisztián (vasas), Urbán Tamás (BVSC), Kaiser Balázs (UTE). Férfi párbajtőr: Nagy Dávid (Vasas), Andrásfi Tibor (BVSC), Koch Máté (Vasas), Bende Bence (Vasas). Női kard: Pusztai Liza (BVSC), Nagy Valentina (Honvéd), Bérczy Dorottya (BVSC), Battai Sugár (Interfencing Debrecen). Női párbajtőr: Muhari Eszter (Honvéd), Büki Lili (Tata), Dékány Kinga (AVA Békéscsaba), Gnám Tamara (Tatabánya). Női tőr: Hajas Nóra (Törekvés), Pöltz Anna (MTK), Szántay Anna (Honvéd), Hanzl Lilla (Tus).

Kapcsolódó hírek

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

KADET NŐI FÉRFI KARD KV –GÖDÖLLŐ 2023.10.14-15 – ELŐTERJESZTÉS

Egyéni: Amennyiben egyesületi költségen versenyző indulni kívánna, úgy kérjük az egyesületeket a versenyzők nevezésére az MVSZ információs rendszerében. FONTOS!  Az információs rendszerbe való nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, végső nevezés az...

KADET NŐI FÉRFI PBT KV – BUDAPEST 2023.10.14-15 – ELŐTERJESZTÉS

Egyéni: Amennyiben egyesületi költségen versenyző indulni kívánna, úgy kérjük az egyesületeket a versenyzők nevezésére az MVSZ információs rendszerében. FONTOS!  Az információs rendszerbe való nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, végső nevezés az...

VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ ÉS diákolimpia – felhívás

VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ ÉS DIÁKOLIMPIA - FELHÍVÁS VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ - Jelentkezési lap

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM