Kijelölték a junior válogatottat a tallinni Eb-re

febr 9, 2023 | Hírek

A Magyar Vívó Szövetség csütörtöki elnökségi ülésén a testület elfogadta a szakmai előterjesztést, és a kadetok után kijelölte a junior válogatottat is a tallinni korosztályos Európa-bajnokságra. 

Csampa Zsolt elnök vezetésével ismét ülést tartott a Magyar Vívó Szövetség elnöksége. A testület elfogadta a Gerevich Aladár MVSZ, illetve MPB sportösztöndíj elosztását. 

Kijelölték a tallinni junior Európa-bajnokság résztvevőit is. Valamennyi fegyvernemben a hazai ranglista eredményeit vették figyelembe a válogatásnál. Férfi tőrben a versenynaptár miatt egybeesik az Eb-vel a kairói Világkupa, melynek csapatviadalán Szemes Gergő részt vesz – elvégre a közelgő olimpiai csapatkvalifikáció kezdete előtt ez különösen fontos. Gergő ezért a Vk csapatversenye után utazik a junior Eb-re, melynek így ugyancsak a csapatversenyén tud részt venni. 

A tallinni junior Európa-bajnokságon (február 25-28.) részt vevő magyar válogatott összeállítása. Női tőr: Wolf Eszter (Honvéd), Kollár Anna (Törekvés), Papp Jázmin (Csomorkány), Kalocsai Luca (Ludovika). Férfi tőr: Bagdány Albert (Ludovika), Szemes Gergő (FTC, csak csapat), Rubin Mattia (Zalaegerszeg), Budaházy Ambrus (Ludovika), Skorka Csongor (FTC, csak egyéni). Női párbajtőr: Wimmer Dorina (MTK), Kálmán Gyöngyvér (Honvéd), Salamon Réka (Tatabánya), Szarvas Rita (FTC). Férfi párbajtőr: Kovács Gergely (Tatabánya), Somody Soma (MTK), Csabai Máté (Vasas), Kulcsár Viktor (Vasas). Női kard: Battai Sugár (DEAC), Spiesz Anna (Vasas), Keszei Kira (Honvéd), Csonka Dorottya (Vasas). Férfi kard: Vigh Benedek (Vasas), Petrucz Mirkó (BVSC), Péch Kornél (KVSE), Tóth Bertalan (TFSE). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események