Kilencedik a férfi tőrcsapat a bonni Vk-n

nov 13, 2022 | Hírek

A reális lehetőségek közötti maximumot hozta ki magából a Dósa Dániel, Mihályi Andor, Szemes Gergő, Tóth Gergely összeállítású tőrcsapat. Az alsó ágon sikerrel végigmenve, 9. helyen zárt a válogatott.

Rendkívül hosszú évek kellettek ahhoz, hogy férfi tőrvívásunk oda kerüljön, ahová került. Most viszont végre reális az esély arra, hogy előrébb lépjen a szakág, ám azt tudni kell, hogy ez nem megy, nem mehet egyik pillanatról a másikra… A világranglista eleje ugyanis (még) messze van a mieinktől, akkor is, ha Dósa Dani és Szemes Gergő (már) bárkivel felveheti a versenyt. A csapatrangsor miatt azonban egy ideig még a legjobbak közül kapunk ellenfelet. Ezen kell változtatni – amihez az ehhez hasonló, nem bravúros, de értékes, a világranglistán előrébb araszolást jelentő kilencedik helyezések kellenek. 

Tóth Gergely, Dósa Dániel, Mihályi Andor, Szemes Gergő – a 9. helyezett magyar férfi tőrcsapat.

Ezúttal Dósa Dániel, Mihályi Andor, Szemes Gergő, Tóth Gergely összeállításban léptek pástra a magyarok a bonni Világkupa-nyitányon. A 16-ért az olimpiai bronzérmes Choupentch-csel felálló cseheket simán vertük 43:29-re, a nyolcaddöntőben viszont Japán ellen nem volt reális esély (30:45). Az alsóházi folytatás legfontosabb meccsén, a 9-16. helyért villantottak egyet a mieink, az erős briteket ugyanis 45:37-re verték. A folytatás ennél is simábban alakult, a 9-16. helyért végig remeklő Dósa Dani és a jól vívó Szemes Gergő vezérletével előbb Belgiumot 45:28-ra, majd Brazíliát 45:29-re győzték le a mieink, akik ezzel a 9. helyen zártak. Csak így tovább!

Eredmények. Férfi tőrcsapat Világkupa, Bonn, 30 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Csehország 43:29 (Dósa +6, Tóth +4, Szemes +4).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 30:45 (Dósa -2, Szemes -2, Mihályi -5, Tóth -6).

A 9-16. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 45:37 (Dósa +15, Szemes +3, Tóth 0, Mihályi -10).

A 9-12. helyért: Magyarország-Belgium 45:28 (Dósa +11, Mihályi +6, Szemes +2, Tóth -2).

A 9. helyért: Magyarország-Brazília 45:29 (Szemes +10, Dósa +8, Mihályi -2).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Olaszország, 3. Franciaország, …9. Magyarország (Dósa Dániel, Mihályi Andor, Szemes Gergő, Tóth Gergely).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események